Foc i fum a la planta química de BASF a Ludwigshafen, a Alemanya (Reuters)
Foc i fum a la planta química de BASF a Ludwigshafen, a Alemanya (Reuters)
Berlín

Dos morts i dos desapareguts en una explosió a la BASF a Alemanya

L'explosió ha passat a la planta de Ludwigshafen, dues hores després d'una altra en la mateixa empresa a trenta quilòmetres de distància

RedaccióActualitzat

Almenys dues persones han mort, sis han resultat ferides i n'hi ha dues de desaparegudes en una violenta explosió en una planta química del gegant alemany BASF a Ludwigshafen, a l'oest d'Alemanya. Ha passat a les 11.30 del matí en unes conduccions del port nord, on la factoria BASF s'abasteix de gas liquat i petroli.

Tot i que l'empresa ha dit que "l'explosió no representat cap risc per a la població", les autoritats han demanat als veïns que evitin estar-se a l'exterior. Algunes persones han denunciat problemes per respirar arran de la deflagració que ha provocat l'aparatós incendi i la posterior columna de fum negre. L'empresa també ha demanat a la població que tanquin portes i finestres, per precaució.

 

 

 

 

Una altra explosió a 30 quilòmetres

Aquest accident s'ha produït dues hores després d'un altre, també en una planta de BASF, a trenta quilòmetres de distància, a Lampertheim, on es produeixen additius per a plàstics. En aquest incident ha explotat un filtre però en aquest cas, segons l'empresa, no hi ha hagut expulsió de productes químics perillosos a l'aire.

Segons la BASF, en aquest primer accident quatre treballadors han resultat ferits. L'activitat s'ha paralitzat als dos centres industrials i ja és la interrupció número 16 de la producció en algunes de les plantes alemanyes aquest any.

Anar al contingut