La violència ha tornat als carrers de Caracas (Reuters)
La violència ha tornat als carrers de Caracas (Reuters)
Caracas

Dos morts i 200 detinguts durant la vaga general contra Maduro

L'oposició calcula que el seguiment ha estat d'un 85% i ha anunciat més protestes contra el projecte d'Assemblea Constituent del president veneçolà

RedaccióActualitzat

Dos joves han mort i hi ha hagut gairebé 200 detinguts durant la vaga general de Veneçuela contra el president Nicolás Maduro, que, pràcticament, ha paralitzat el país durant 24 hores. L'oposició, que havia convocat l'aturada, calcula que el seguiment ha estat del 85%. La majoria dels comerços han tancat i molts transports han quedat paralitzats.

Els carrers, tant de Caracas com de la resta del país, s'han omplert de manifestants i de barricades. La policia militar ha dispersat les manifestacions amb gasos lacrimògens per intentar restablir el trànsit als carrers.

La patronal, les cambres de comerç i d'indústria, part dels sindicats i les companyies de transport han donat suport a la vaga. El govern ha amenaçat de sancionar les empreses que s'afegissin a la vaga i Maduro ha advertit que no pensa fer-se enrere en el seu projecte d'una Assemblea Constituent que refaci la Constitució. L'oposició, per la seva banda, ha anunciat més protestes.

Anar al contingut