L'exèrcit ocupa llocs estratègics de les principals ciutats britàniques (Reuters)
L'exèrcit ocupa llocs estratègics de les principals ciutats britàniques (Reuters)
Manchester

Dos detinguts més a la zona de Manchester en relació amb l'atemptat

La policia britànica continua fent escorcolls i detencions, especialment a Manchester i la seva àrea metropolitana, i ara hi ha vuit detinguts suposadament vinculats amb l'atac suïcida de dilluns

RedaccióActualitzat

La policia britànica, amb el suport de l'exèrcit, continua treballant intensament per trobar pistes sobre l'atac suïcida de dilluns a Manchester. Busca possibles col·laboradors del suïcida Salman Abedi, identificat com l'autor material de la matança del Manchester Arena, al final de l'actuació d'Ariana Grande, un atemptat que va causar 22 morts i una seixantena de ferits.

De moment, la policia manté detingudes vuit persones, sis en territori britànic, i dues a Líbia, el pare i el germà del suïcida. A les últimes hores, les forces de seguretat han arrestat dos homes a la zona metropolitana de Manchester. Un d'aquests homes l'han detingut després de diferents escorcolls a l'àrea de Withington. Una dona detinguda aquest dimecres al nord de la ciutat l'han deixat en llibertat.

El cos policial de Manchester ha confirmat que la seva unitat antiterrorista ha fet aquesta nit una explosió controlada en un edifici de l'àrea de Moss Side, tot i que ha informat que no hi ha hagut detencions.

Sobre la investigació de l'atemptat, el govern de Theresa May no està gens contenta amb l'actitud dels serveis de seguretat nord-americans. La primera ministra britànica presentarà una queixa a Donald Trump, durant la cimera de l'OTAN a Brussel·les, per les filtracions provinents dels Estats Units. Aquest dimecres "The New York Times" va publicar imatges sobre explosius que podien posar en risc les investigacions. La policia del Regne Unit ha decidit deixar de compartir dades amb els EUA per aquestes filtracions.

Mentrestant, els concerts que Ariana Grande havia de fer aquest dijous i l'endemà a Londres s'han suspès. De fet, la cantant nord-americana ha decidit suspendre la gira fins al 5 de juny. Per tant, de moment, està previst que es faci el concert del 13 de juny a Barcelona, al Palau Sant Jordi.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut