El Parlament de Dinamarca, el Folketinget, en una imatge del 2016 (Reuters)
El Parlament de Dinamarca, el Folketinget, en una imatge del 2016 (Reuters)
Copenhaguen

Diputats de Dinamarca reclamen per carta a Rajoy "una solució política" a l'1-O

Els diputats, de set partits diferents, es mostren "desconcertats i preocupats" per l'"aparent falta d'habilitats polítiques" del govern Rajoy per solucionar el conflicte

RedaccióActualitzat

Disset diputats del Parlament de Dinamarca, el Folketinget, de set forces polítiques diferents han enviat aquest divendres una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, demanant-li un "paper constructiu" en el conflicte amb Catalunya, i criticant-li les "accions repressives".

A la carta els diputats danesos li reclamen que engegui un diàleg polític "al més aviat possible", perquè és "l'única manera d'alleujar les tensions i acompanyar les transformacions". També fan referència a les Diades que fa anys que demostren l'arrelament i l'abast del moviment independentista i diuen que "no entenen" perquè les autoritats espanyoles no reaccionen a la demanda d'un referèndum:

"Nosaltres, diputats que representem un país democràtic, ens sentim cada vegada més desconcertats i preocupats per aquesta aparent manca d'habilitats polítiques per gestionar el que és, essencialment, un repte polític."

Els diputats, entre els quals hi ha dos antics ministres, un d'Afers Exteriors i l'altre de Cultura, també diuen a Rajoy que "en democràcia les amenaces i les respostes legals i judicials no són la solució". També li retreuen la judicialització de les decisions del Parlament de Catalunya, i "l'erosió de la separació de poders".

La carta l'han adreçada a Rajoy i el seu govern, però també al Congrés dels Diputats, al Parlament i al govern de la Generalitat. També l'han rebuda el govern danès i el Parlament del seu país.

 

Anar al contingut