El secretari d'Estat, Georges Tron, en una imatge d'arxiu
El secretari d'Estat, Georges Tron, en una imatge d'arxiu
París

Dimiteix un alt càrrec del govern francès, denunciat per persecució sexual

El primer ministre francès, François Fillon, ha anunciat la dimissió del secretari d'Estat de la Funció Pública, Georges Tron. Aquest alt càrrec de l'Elisi està implicat en un cas de persecució sexual. Dues treballadores de l'Ajuntament de Draveil, d'on Tron és alcalde, l'han denunciat per assetjar-les. Fillon ha especificat que la renúncia de Tron no condiciona en absolut les mesures judicials que es puguin adoptar contra ell. L'advocat del ja exsecretari d'Estat, Olivier Schnerb, ha rebutjat totes les acusacions i ha presentat per part del seu client una denúncia per calúmnies.

Actualitzat
El secretari d'Estat francès de la Funció Pública, el conservador Georges Tron, ha dimitit avui després de les acusacions d'agressió sexual i violació de dues treballadores de l'Ajuntament.

Tron, de 53 anys i també alcalde de la localitat de Draveil, al sud de París, està acusat per dues exempleades municipals, de 34 i 36 anys, d'haver-les agredit sexualment entre l'any 2007 i el 2010.

El cas ha esquitxat les portades dels diaris francesos. Les dues treballadores hi apareixen amb els noms de Laura i Eloise. Una ha assegurat a la premsa francesa que la denúncia arriba després de veure la valentia de la cambrera que va acusar Dominique Strauss-Kahn per intent de violació a Nova York.

Segons algunes publicacions, n'hi podria haver una tercera que estaria plantejant-se denunciar Tron per assetjament.

La fiscalia ha encarregat a la policia que obri una investigació.

La defensa ha negat totes les acusacions i ha anunciat una demanada per calúmnies contra les treballadores.

Les acusació d'agressió sexual no és el primer escàndol que esquitxa aquest secretari d'Estat, ja que dues setmanes després de la seva elecció el 2010, un diari francès va revelar que era llogater d'un habitatge de protecció oficial a París.
Anar al contingut