Johannesburg

Dimiteix el responsable de la Fundació Mandela que guardava els diamants que va rebre Naomi Campbell de l'expresident de Libèria

Dimiteix Jeremy Ratcliffe, responsable de la Fundació Mandela, que va guardar els diamants que va rebre Naomi Campbell l'any 1997 en un sopar a Sud-àfrica organitzat per l'expresident Nelson Mandela. Campbell va rebre els diamants, presumptament, de l'expresident de Libèria Charles Taylor. En un comunicat, Ratcliffe, que ha entregat els diamants a la policia sud-africana, ha declarat que no volia implicar la fundació en una il·legalitat ni malmetre'n la imatge i lamenta no haver-ne informat abans la Fundació Mandela.

Actualitzat
Dimiteix el responsable de la Fundació Mandela, Jeremy Ratcliffe, que va guardar durant una dècada els diamants que la "top model" Naomi Campbell va rebre durant un sopar l'any 1997 a Sud-àfrica.

Ratcliffe, encarregat del fons d'ajuda a la infància, ha presentat la seva dimissió 12 dies després de reconèixer que la "top model" li havia entregat les pedres. Els diamants procedien d'un suposat regal de l'expresident de Libèria, Charles Taylor, amb qui la model britànica va coincidir en un sopar de l'expresident sud-africà Nelson Mandela.

Quan Ratcliffe va lliurar els diamants a la policia sud-africana, la setmana passada, va declarar que no havia volgut implicar l'associació en una possible il·legalitat, tot i que la voluntat de Campbell era destinar-los a la caritat. Ratcliffe també lamenta no haver-ne informat la Fundació Mandela i demana disculpes per haver malmès la seva reputació.

Naomi Campbell, que va decalar fa dues setmanes davant del tribunal especial de l'ONU per Sierra Leone, va admetre que havia rebut les pedres, però va assegurar que no en sabia la procedència. La seva exagent i l'actriu Mia Farrow, també presents al sopar, van contradir la declaració, assegurant que la "top model" sabia que procedien de Taylor.

La fiscalia de la Haia intenta demostrar que l'expresident liberià, jutjat per crims de guerra, canviava diamants per armes amb la guerrilla de Sierra Leone.
Anar al contingut