Puigdemont i el govern van ser ovacionats el 23 d'octubre durant la Nit de l'Empresari (ACN)

Diferències gairebé irreconciliables entre Foment del Treball i la Cecot

La nova crisi entre les dues organitzacions empresarials catalanes podria acabar amb la sortida de la patronal vallesana de la confederació presidida per Gay de Montellà

RedaccióActualitzat

Noves divergències dins de la patronal catalana arran de la situació política del país. Foment del Treball ha aprovat aquest dilluns l'obertura d'un expedient a la patronal vallesana Cecot per determinar si ha vulnerat l'acord que les dues organitzacions van signar al febrer.

El detonant d'aquesta última crisi ha estat la participació de la Cecot a la Taula per la Democràcia (integrada per una altra organització patronal, la Pimec, i també pels sindicats CCOO i UGT, a més de 40 entitats civils i Òmnium Cultural i l'ANC), que va convocar l'aturada de país del dia 3, i que la Cecot s'hagi queixat al ministre De Guindos del canvi legislatiu del govern espanyol per facilitar el trasllat de la seu social de les empreses fora de Catalunya.

Sembla que a Foment tampoc li ha agradat la recent celebració de la tradicional Nit de l'Empresari, en la qual es va ovacionar el president Puigdemont.

 

Aquesta no és la primera diferència que Foment del Treball i la Cecot han tingut últimament. Fa poc més d'un any, Foment va considerar que la patronal vallesana havia ultrapassat el seu territori de referència. La solució va passar per la signatura, al febrer, de l'acord que ara Foment diu que s'hauria vulnerat.

De fet, en declaracions a TV3, Joaquim Gay de Montellà ha convidat la Cecot a sortir de l'organització que presideix:

"Jo crec que la Cecot no té interès a participar en Foment i ha de contemplar que es trobarà més còmoda i més lliure amb una altra entitat o una altra manera associativa que la que tenim a Foment."

La patronal vallesana, de tota manera, ha emès un comunicat en què defensa el diàleg entre les dues organitzacions i expressa la seva voluntat de mantenir la unitat per "continuar col·laborant en la defensa activa dels interessos empresarials, des de Foment del Treball i Fepime, mantenint com sempre una actitud proactiva".

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut