Moment de la detenció d'un dels jihadistes a Melilla.
Moment de la detenció d'un dels jihadistes a Melilla.
Madrid

Detinguts 9 jihadistes de l'Estat Islàmic a Melilla i Nador

Els nou detinguts formaven part d'una cèl·lula terrorista vinculada a l'Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

La policia espanyola i la marroquina han detingut aquest divendres, a les ciutats de Melilla i de Nador, al Marroc, 9 integrants d'una cèl·lula terrorista vinculada a l'Estat Islàmic. Entre els detinguts hi ha el cap de la cèl·lula, un espanyol d'origen marroquí i germà d'un exmilitar espanyol.

La resta dels detinguts són vuit marroquins.

El grup se servia de l'experiència jihadista del germà exmilitar, especialista en armes i explosius, que es va unir el 2012 a l'organització terrorista MUYAO, a l'òrbita d'Al-Qaeda. Actualment, sembla que el germà està combatent en les files de l'Estat Islàmic a la zona de Síria i Iraq, fent funcions de coordinació de la cèl·lula desarticulada.

Els membres de la cèl·lula desarticulada coordinaven les actuacions amb grups vinculats a Al-Qaeda al Magreb Islàmic (AQMI), establerts al nord de Mali.

L'operació està sota la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, que ha declarat secretes les actuacions.

La investigació, segons el Ministeri de l'Interior, continua oberta.

En els últims mesos, a Ceuta i Melilla s'han desarticulat tres grups que reclutaven jihadistes i, a l'agost, es van detenir dues noies disposades a sumar-se a la lluita armada.

 

Anar al contingut