Madrid

Detingut Peio Álvarez Saleta, presumpte membre de l'"aparell d'acollida" d'ETA

L'etarra Peio Álvarez Saleta, àlies "Jon", ha estat detingut a França, a la localitat de Ciboure. La policia creu que Álvarez forma part de l'"aparell d'acollida de la banda, encarregat de rebre els joves que decideixen passar a la clandestinitat al país veí, allotjar-los i traslladar-los d'un habitatge a un altre. L'etarra detingut, exmembre del "comando Biscaia" i sobre el qual hi havia una ordre de recerca i captura des del gener del 2007, ja va ser detingut fa un any, però va haver de ser alliberat per problemes de salut.

Actualitzat
La detenció del presumpte membre de la banda terrorista ETA Peio Álvarez Saleta al sud de França suposa un cop per a l'"aparell d'acollida". Entre les funcions de Jon, exmembre del "comando Biscaia", hi hauria la de recollir els seus antics companys de comando Asier Larrinaga Rodríguez i Garikoitz Etxebarria Goikoetxea, fugits de la justícia i detinguts el gener del 2007.

Álvarez també s'hauria encarregat de recollir el presumpte membre de la banda Iker Aguirre, detingut a Portbou i actualment empresonat a França.

Peio Álvarez Saleta, nascut el 1976, tenia una ordre de recerca i captura dictada el 29 de gener del 2007 pel jutge Baltasar Garzón. Va ser empresonat el febrer d'aquell any arran d'aquesta ordre, però el van alliberar posteriorment per problemes de salut.
 
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut