Agents de la Guàrdia Civil a la seu de la Federació Espanyola de Futbol
Agents de la Guàrdia Civil a la seu de la Federació Espanyola de Futbol (Efe)
Madrid

Detingut el president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, en una operació anticorrupció

A Villar i el seu fill Gorka, que també ha estat detingut, se'ls investiga per presumpta falsedat documental, corrupció entre particulars i apropiació indeguda

RedaccióActualitzat

El president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, i el seu fill Gorka, han estat detinguts per la Guàrdia Civil aquest dimarts al matí en el marc de l'operació anticorrupció "Soule" contra la cúpula de la Federació.  

També s'ha detingut el vicepresident econòmic de la federació, Juan Padrón, i Ramón Hernández Boussou, secretari general de la Federació Tinerfenya de Futbol. En total, s'esperen una desena de detencions en una operació ordenada pel jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz.

Se'ls investiga pels delictes de corrupció entre particulars, falsedat en document públic, administració deslleial, apropiació indeguda i possible aixecament de béns, tot això relacionat amb l'organització de partits internacionals. Tots ells haurien obtingut contraprestacions econòmiques de la celebració de partits amistosos entre la Selecció espanyola i altres seleccions.

 

Els agents han fet una desena d'entrades i registres, entre aquests, a la seu de la Federació Espanyola de Futbol, diversos despatxos professionals i el domicili de Villar. Els treballadors de la seu de la federació a Las Rozas han hagut d'abandonar les seves oficines per a l'escorcoll.

Villar va ser reelegit per vuitena vegada consecutiva president de la Federació fa dos mesos, i fa 29 anys que és al càrrec. El seu fill Gorka, advocat expert en dret esportiu, va deixar fa un any el càrrec de director general de la confederació sud-americana de futbol.

 

Les sospites de corrupció, una constant

Tot i la longevitat del seu mandat, les sospites de corrupció de Villar han estat una constant. Especialment arran del cas FIFA, l'any 2015, que va acabar amb la detenció i inhabilitació d'alts càrrecs del màxim organisme.

Villar té una altra investigació oberta, juntament amb altres càrrecs de la Federació Espanyola de Futbol, per no haver justificat el destí d'una subvenció pública d'1,2 milions d'euros destinada a edificar una escola a Haití, que mai es va arribar a fer. Uns diners que, en el seu moment, van ser retornats.

A més, està sent investigat per un presumpte tracte de favor als clubs Recreativo de Huelva i Marino.

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha destacat després de conèixer la detenció, que a Espanya no hi ha ningú "intocable" ni per sobre de la llei.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut