Les detencions s'han fet a la localitat de Louhossoa, al departament dels Pirineus Atlàntics
Louhossoa

Detenen cinc persones en una operació contra els arsenals d'ETA a França

En aquesta operació s'ha confiscat una quantitat fins al moment indeterminada d'armes i explosius

RedaccióActualitzat

Nova operació de la Guàrdia Civil contra els dipòsits d'armes i explosius de la banda terrorista ETA a França. L'operació s'ha fet en col·laboració amb la Direcció General de Seguretat Interior francesa.

En aquesta operació s'han detingut cinc persones i s'ha confiscat una quantitat fins al moment indeterminada d'armes i explosius, en una operació contra la logística d'ETA.

El diari digital Mediabask apunta que tres dels detinguts serien activistes que s'haurien ofert per participar en el procés de destrucció d'armes d'ETA en nom de la societat civil. També publica dues cartes d'ETA en què l'organització hauria acceptat la mediació d'aquestes persones i també mostraria la foto d'una màquina amb la que suposadament es destruïen les armes.

 

 

Segons un comunicat previ dels detinguts, ja haurien destruït un 15 per cent de l'arsenal segellat d'ETA.

Tres dels detinguts, Jean-Noël Etcheverry "Txetx", Michel Berhocoirigoin i Michel Tubiana estaven a l'interior d'un habitatge de la localitat francesa de Louhossoa, al departament dels Pirineus Atlàntics. Els altres dos detinguts serien la propietària de la casa on es duia a terme la destrucció d'armament i un home que podria ser un sacerdot.

L'operació continua oberta i no es descarten noves detencions.

 

Anar al contingut