Barcelona

Detenen a Barcelona un presumpte traficant que volia entrar a Espanya 1.100 quilos de cocaïna

La policia ha detingut a Barcelona un presumpte membre d'una xarxa internacional de narcotraficants que volia introduir a l'estat espanyol 1.100 quilos de cocaïna. La intenció del grup era portar la droga des de l'Argentina amagada a les planxes de plàstic que es fan servir per protegir la gespa dels estadis quan s'hi fan concerts i en els carros amb què es transporten. Ja havien començat a amagar-l'hi després d'un concert de Joaquín Sabina i Joan Manuel Serrat a la Bombonera, a Buenos Aires. Però la policia argentina els va detenir abans que poguessin enviar les planxes amb la droga de tornada cap a l'estat espanyol.

Actualitzat
El Cos Nacional de Policia (CNP) ha detingut a Barcelona un presumpte narcotraficant buscat a l'Argentina que pretenia introduir més d'una tona de cocaïna a Espanya. L'home era un dels màxims responsables d'una organització desmantellada al desembre a l'Argentina i que amagava la droga als plàstics utilitzats per cobrir la gespa dels estadis de futbol amb motiu de concerts de música.

Segons ha informat el CNP, les investigacions van començar el febrer de 2007, quan es va detectar l'existència d'aquesta banda, de caràcter internacional però que també actuava a Europa, composada per bolivians i argentins residents a Espanya.

La banda utilitzava com a "tapadora" una empresa dedicada a la instal·lació d'escenaris i plataformes per a espectacles a estadis de futbol, l'últim dels quals va ser el de Joaquín Sabina i Joan Manuel Serrat a la Bombonera, a Buenos Aires, el desembre passat.

Quan va acabar l'espectacle, van retirar les plataformes mitjançant carros metàl·lics que van traslladar a un taller. La policia aregntina va detectar llavors que treballaven per substituir algunes de les peces per transportar la droga a la base dels carros i a les planxes de plàstic.

Per aquesta raó, dins de l'operació "Estadio99", es van practicar tretze detencions i deu registres, en els quals es van confiscar 1.100 quilos de cocaïna preparats per ser transportats a Espanya. Les autoritats argentines van dictar llavors una ordre internacional de detenció per la persona que s'ha arrestat ara a Barcelona, considerat un dels màxims responsables del grup.
Anar al contingut