Descobreixen des de l'aire 1.200 plantes de marihuana en camps de blat de moro

Les van plantar entre l'abril i el maig, quan el blat de moro estava crescut i els pagesos ja no accedien al camp

RedaccióActualitzat

Localitzen més de 1.200 plantes de marihuana camuflades en cultius de blat de moro al Baix Empordà. Hi ha una quinzena de plantacions afectades, on els Mossos han retirat més d'una tona de marihuana.

 

 

 

L'estratègia consisteix a plantar la marihuana quan el blat de moro ja està crescut i els pagesos ja no accedeixen al camp. Moltes d'aquestes plantacions disposen de reg automàtic i això fa que qui hagi plantat la marihuana només hi ha d'anar en el moment de recollir-la. Les plantes que han retirat en aquesta operació eren als camps des d'aquest mes d'abril.

Aquesta pràctica ja fa temps que dona maldecaps als pagesos, que sovint són els que ho detecten i denuncien als Mossos d'Esquadra. Però aquest any l'ús de mitjans aeris ha permès la policia localitzar moltes més clapes de marihuana amagades entre els conreus, i accedir-hi després amb més facilitat.

L'operació continua oberta per intentar determinar l'autoria de les plantacions. Una tasca complicada, però el primer objectiu era que aquesta marihuana no arribés al mercat.

Els pagesos denuncien totes els desperfectes que genera aquesta pràctica pels conreus i comparen les pèrdues a les generades pels senglars.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut