Barcelona

Desallotgen les acampades de la plaça de Catalunya de Barcelona

Sense incidents, s'han desallotjat els sensesostre i els independentistes concentrats des de fa mesos perquè la plaça estigui disponible per Sant Jordi

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana ha desallotjat, sense incidents, les acampades de la plaça de Catalunya de Barcelona, on coincidien des de fa dos mesos dues reivindicacions, una de persones sense sostre i una altra d'independentistes. Segons han informat des de l'Ajuntament, l'objectiu és garantir que l'espai estigui disponible per Sant Jordi.

Agents de la Guàrdia Urbana i també equips de neteja s'han desplaçat a dos quarts de vuit del matí fins a la plaça per començar a retirar les tendes d'acampada instal·lades. A més a més, s'ha ofert a tots els concentrats la possibilitat de mantenir punts informatius per fer visibles totes les reivindicacions.

 

Un grup dels sensesostre han llegit i repartit papers als agents amb fragments de la Constitució que diuen que recullen el seu dret a quedar-s'hi. Des del consistori barceloní, que aquests dies ha estat en contacte amb els sensesostre, s'assegura que la majoria fa poc que són a la ciutat i que se'ls ha ofert places de primera acollida. 10 persones han acceptat l'allotjament ofert i 4 l'han rebutjat. 

 

 

L'acampada d'independentistes reclamava la llibertat dels polítics empresonats i volia internacionalitzar el cas català. Aquests acampats, segons la seva portaveu, Marta Claver, han marxat per voluntat pròpia per respectar la jornada de Sant Jordi. Amb tot, han decidit mantenir-hi un punt d'informació.

"Una de les coses que no volem fer és espatllar la Diada de Sant Jordi. Som a Catalunya. És una cosa, per nosaltres, molt important poder mantenir aquest dia intacte, que no hi hagi batusses, que no hi hagi problemes. Per tant, hem decidit acceptar i mantenim un punt d'informació i retirem les tendes."

Els sensesostre no tenien previst inicialment abandonar la plaça abans de Sant Jordi i havien programat una sèrie d'activitats per al 23 d'abril. Reclamen més flexibilitat als serveis socials i facilitats per disposar de transport públic i els equipaments municipals.

Un portaveu dels sensesostre, Danciu Lagarder, ha criticat que l'arrel del problema és que "els serveis socials són un servei en mans d'empreses privades, moltes fundacions i l'Església catòlica", i ha demanat remunicipalitzar-los a Barcelona i a la resta d'Espanya.

Des del govern municipal ja havien avisat els acampats que procedirien a retirar les tendes i a netejar l'espai abans del dilluns, dia 23, per les activitats i l'afluència que es preveu a la plaça.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut