Tòquio

Desactiven l'alerta per tsunami després d'un altre terratrèmol a Fukushima

Un altre terratrèmol, de 7,1 graus a l'escala de Richter, ha sacsejat aquest matí el nord-est del Japó i ha activat unes hores l'alerta per tsunami, el dia que fa un mes del sisme de 9 graus i de les onades gegants que van devastar aquesta zona del país. L'epicentre s'ha localitzat a 10 quilòmetres de profunditat al sud de la prefectura de Fukushima, i ha obligat a evacuar els treballadors de la nuclear. L'electricitat també ha quedat tallada a dos reactors de la central, però ja l'han restablerta. Pel que fa als nivells de radiació no hi ha hagut canvis. El terratrèmol s'ha sentit a Tòquio, la capital. El nou tremolor ha passat unes quantes hores després que els japonesos han fet un minut de silenci en record dels 13.000 morts i 14.000 desapareguts del passat 11 de març.

Actualitzat
Un ensurt rere l'altre. Els japonesos és impossible que visquin tranquils per les potents rèpliques del terratrèmol de 9 graus i el tsunami del passat 11 de març, avui fa un mes. Un sisme de 7,1 graus ha tornat a sacsejar aquest matí la prefectura de Fukushima, que ni de lluny s'ha recuperat de la catàstrofe de fa trenta dies.

L'epicentre l'han localitzat a deu quilòmetres de profunditat al sud de Fukushima. S'ha activat l'alerta per tsunami durant unes hores i ha obligat a tornar a evacuar els treballadors de la malmesa planta atòmica. La sacsejada ha deixat sense electricitat els reactors 1 i 3 de la planta atòmica durant 50 minuts, però ja s'ha restablert. Els nivells de radiació, de moment, són els mateixos. La potència d'aquest nou terratrèmol s'ha notat a la capital, Tòquio.

Un mes del tsunami nuclear

El sisme, de 7,1 graus, s'ha deixat sentir el dia que fa un mes de la catàstrofe de Fukushima i el dia en què el govern japonès ha anunciat que ampliarà el radi d'evacuació de la central de 20 a 40 quilòmetres durant un mes i en funció de la radioactivitat que es trobi a les localitats de la zona.

El president de TEPCO, l'empresa que gestiona la nuclear de Fukushima, té previst visitar la central per primera vegada des del desastre, però potser el nou moviment sísmic li ho impedirà.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut