Barcelona

Demanen tres anys de presó per a la directora d'un geriàtric per quedar-se diners d'una resident

La fiscalia de l'Audiència de Barcelona ha demanat tres anys de presó per a la directora de la residència d'avis Alba, de Barcelona, per un presumpte delicte continuat d'apropiació indeguda. La dona està acusada d'haver-se quedat uns 19.000 euros d'una àvia resident al centre. La denunciant assegura que va afegir la mestressa com a cotitular del compte corrent perquè la va assetjar psicològicament. La denunciada, en canvi, assegura que els diners compensen les atencions que la dona va rebre de franc durant dos anys. L'acusada ja va ser condemnada a un any de presó el 1994 per falsedat documental i desatenció als avis.

Actualitzat
La defensa de l'acusada en demana l'absolució perquè assegura que les transferències que es van fer de la llibreta d'estalvis de les dues dones cap a comptes de familiars de la directora van a compte "en part" pels serveis que l'àvia va rebre durant els dos anys previs a l'ingrés estable a la residència. L'acusada ha explicat que havia acompanyat la dona al metge i l'havia tingut diversos períodes de la residència.

La dona gran, en canvi, manté que va afegir la directora com a titular del compte sota pressió psicològica. També ha dit que li feien firmar papers sense saber què implicaven i que va demanar un canvi de centre quan es va donar del que passava.

Una inspectora del Departament d'Acció Social que ha declarat en el judici com a testimoni ha manifestat que les transferències van ser d'uns 5.000 euros l'any 2003, 11.000 el següent i 2.900 el 2005.
Anar al contingut