Cartell de la cavalcada de Reis de Puente Vallecas a Madrid
Cartell de la cavalcada de Reis de Puente Vallecas a Madrid
Madrid

Demanen al jutge que prohibeixi les "drag queens" de la cavalcada de Vallecas

La Lliga Espanyola Pro Drets Humans ha demanat mesures cautelars urgents per impedir que desfili la carrossa de "la igualtat i la diversitat", i Hazte Oír ha recollit signatures

Actualitzat

La Liga Española Pro Derechos Humanos i la organització catòlica HazteOír volen impedir que desfili la carrossa amb temàtica LGTBI, -la de les "drag queens"-, a favor de "la Igualtat i la diversitat" a la Cavalcada de Reis del barri de Puente Vallecas a Madrid.

La Liga Española Pro Derechos Humanos ha demanat al jutjat de guàrdia de Madrid que apliqui mesures cautelars urgents per impedir la participació d'aquesta carrossa i que "sigui substituïda per la tradicional de Melcior, Gaspar i Baltasar per l'alarma social a nivell nacional que està generant per l'ofensa a les creences religioses."

"Perjudica altament l'interès general, als nens en la seva il·lusió i tradició a més de l'interès legítim de l'Església Catòlica per l'irreverent i ofensiva imatge que afecta un dels seus principals símbols."

En el text de la sol·licitud, que s'ha entregat aquest dimecres, s'al·lega, segons Europa Press, que tot plegat faria canviar el concepte dels Pessebres causant "un dany d'impossible reparació" perquè les "reines magues no existeixen en la tradició religiosa".

 

"La presència de "Reines Magues" faria canviar el criteri pel qual existeixen els Pessebres i la imatge del que van adorar al Nen Jesús a pocs dies del seu naixement. Això causaria un dany d'impossible reparació. Els Reis Mags no són personatges si no cites bíbliques de les quals l'Ajuntament de Madrid no és titular. Per això no es pot alterar la inalterabilitat dogmàtica de l'Església Catòlica durant mil·lennis."

 

HazteOír contra "l'adoctrinament dels nens"

L'organització catòlica HazteOír ha recollit gairebé 50.000 signatures en 24 hores, contra "l'adoctrinament LGTBI a la cavalcada". La campanya, en la qual també s'animava a a enviar correus electrònics a l'alcaldessa de Madrid Manuel Carmena, es demanava la retirada de la carrossa perquè considera "una falta de respecte als menors i les seves famílies".

Segons aquesta organització han aconseguit que cap de les participants de la carrossa vagi vestida de "drag queen". El portaveu de HazteOír, Miguel Vidal, ho ha valorat com una victòria contra "l'adoctrinament dels infants".

" M'alegro que la societat civil hagi reaccionat massivament en aquesta campanya. Seran els ciutadans els que facin canviar als partits polítics per què deixin d'estar de genolls i s'alcin contra les iniciatives d'adoctrinament a la societat i a l'escola."

 

Vestides d'animals de peluix

En resposta a aquesta acusació, el col·lectiu Orgullo Vallekano ha dit a través del seu compte de Twitter que els nens sí tenen a veure amb la diversitat que els envolta.

El portaveu del col·lectiu, David Molina, ha confirmat que la carrossa per a la normalització dels drets LGTBI participarà a la cavalcada i que la programació seguirà com "està planificada".

"No es pot canviar una disfressa en tres dies perquè a més no son només tres cantants sinó un seguici de nens i pares que van a la carrossa."

I també mantindran la participació de la "drag queen" "La Prohibida" així com les seves acompanyants, l'artista de cabaret Roma Calderón i la cantant Dnoé Lamiss..

"És una polèmica bastant injusta, innecessària i retrògrada que fa que la gent perdi els papers per coses tan innocents com un espectacle per a nens protagonitzat per tres cantants disfressades de peluixos."

 

Suport de l'ajuntament de Madrid i del barri

Des de l'ajuntament de Madrid el regidor president del districte, Paco Pérez, ha assegurat que no i hi haurà carrossa de "drag queens", que no és la principal sinó una més entre les 16 que organitzen els 23 col·lectius del barri entre les que hi ha Orgullo Vallekano i que participen en la comitiva.

I l'Associació de Veïns del barri Puente de Vallecas dona suport a la iniciativa i es queixa que els partits conservadors no es preocupin per la falta d'inversió.

 

 

Paco Pérez ha afegit que "la cavalcada és oberta igual que el barri."

ARXIVAT A:
LGTBI
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut