Un dels 55 gossos que l'acusat tenia a la seva finca (El Refugio)
Un dels 55 gossos que l'acusat tenia a la seva finca (El Refugio)
Móstoles

40 anys de presó per maltractar 55 gossos, la pena més alta demanada mai a Espanya

Jutgen un caçador per les condicions lamentables en què tenia els animals a la seva finca

RedaccióActualitzat

Roberto González Gálvez és un caçador que va ser detingut l'estiu del 2014 per les condicions lamentables en què es van trobar 55 gossos que hi havia a la seva finca de Villa del Prado, a Madrid. Ara ha estat jutjat, i l'acusació particular –exercida per la protectora El Refugio– li ha demanat una pena de 40 anys de presó per maltractament dels gossos. La condemna, en cas d'aplicar-se, seria la més alta per maltractament animal a l'estat espanyol.

La protectora s'empara en una reforma del Codi Penal, que ara permet que s'acusi al caçador d'un delicte d'aquestes característiques per cadascun dels animals afectats. Reclama una pena de nou mesos de presó per cada presumpte delicte i penes d'inhabilitació per exercir la professió.

L'acusat, conegut com el caçador de "la finca dels horrors" el van detenir després que la Guàrdia Civil trobés 55 gossos amuntegats en unes casetes de 30 metres quadrats, sense les més elementals condicions d'higiene. Els animals estaven desnodrits i deshidratats.

 

 

Durant el judici, fet a la ciutat madrilenya de Móstoles, Roberto González Gálvez ha intentat justificar la situació dels gossos. Ha explicat que les condicions dels animals de caça són diferents de les dels animals de companyia, i també ha assenyalat que no sabia que els gossos estaven en tan mal estat. "Hi anava de nit a donar-los menjar i no veia com estaven", ha dit. Pel que fa a la mala alimentació dels animals, l'acusat ha culpat un amic a qui –diu– li va encarregar que els donés menjar; l'amic no ha estat present en el judici.

Uns veterinaris que van atendre els animals han constatat, al llarg del judici, que molts dels gossos estaven moribunds.

Mentre l'acusació particular ha demanat 40 anys de presó per al processat, la fiscalia ha sol·licitat una pena d'un any i mig per un delicte continuat de maltractament animal.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut