Pla general de la protesta ciutadana a les vies del tren de Montcada i Reixac per exigir-ne el soterrament, després d'un nou accident mortal oc…
Pla general de la protesta ciutadana a les vies del tren de Montcada i Reixac per exigir-ne el soterrament, després d'un nou accident mortal ocorregut el 21 de febrer de 2017 (horitzontal)

De la Serna contacta amb l'alcaldessa de Montcada després del darrer atropellament i li ofereix un reforç de la seguretat

Actualitzat

ACN Montcada i Reixac.-El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha trucat aquest dimarts al matí a l'alcaldessa de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), Laura Campos, després que a primera hora hi hagi hagut un nou atropellament a les vies del tren. Segons ha revelat Campos, el ministre s'ha ofert a millorar les mesures de seguretat, amb una revisió global de les tanques que delimiten la línia R2 i la construcció d'un pas soterrat per a vianants. L'alcaldessa ha lamentat que De la Serna "funcioni per acció-reacció" arran de l'accident, i ha insistit que la solució passa per soterrar les vies. "De cap de les maneres tractarem noves mesures de seguretat sense negociar el conveni per fer el soterrament", ha assegurat Campos, que ha acusat Foment d'escudar-se en "excuses" pressupostàries per no tirar endavant les obres.

L'atropellament d'aquest dimarts al matí s'ha produït a l'altura del Parc de les Aigües i la víctima ha estat un noi de 16 anys. És la víctima 168 per culpa del creuament de les vies, fet que ha desencadenat una nova concentració ciutadana per exigir el soterrament de la infraestructura. "És un espiral maleït el que ens condemna a ajuntar-nos aquí quan hi ha un mort", ha senyalat el portaveu de la plataforma Tracte Just Soterrament Total, Ramon Bueno.Un cop acabada la concentració, l'alcaldessa Laura Campos ha avançat que el ministre Íñigo de la Serna li ha trucat per primer cop coincidint amb el succés d'aquest matí. El titular de Foment li ha estès la mà a millorar la seguretat, en un oferiment que Campos ha acceptat amb la condició que no substitueixi el conveni per soterrar les vies. "Estem d'acord en gestionar una solució per resoldre el 'mentrestant', però cal igualment negociar el conveni del soterrament", ha explicat.Des de la Plataforma, Ramon Bueno ha recordat que el projecte per soterrar les vies que ara per ara hi ha damunt la taula és un 50% més barat que la proposta inicial, de manera que ha assegurat que tot és qüestió "de sensibilitat, de veure que hi ha morts constants i d'entendre que aquesta ciutat està trinxada". Segons Bueno, justificar la manca d'inversions a Montcada per la falta de diners i per la pròrroga dels pressupostos amb què ara treballa el govern espanyol "són excuses de mal pagador". En aquest sentit, Laura Campos ha instat Foment a "fer un exercici de responsabilitat", ja que assegura que el municipi ja ha fet un pas reduint l'import del projecte per fer les obres. Arran del succés d'aquest dimarts, Montcada i Reixac celebrarà demà dimecres una protesta ciutadana per exigir el soterrament de les vies. La manifestació està convocada a les 19 h a la Cruïlla del Soterrament, entre els carrers Bogatell i Colon.

Anar al contingut