Londres

De Juana Chaos podria haver fugit d'Irlanda del Nord, segons la BBC

Les autoritats nord-irlandeses fa més d'un mes que no tenen notícies sobre el parador de l'etarra José Ignacio de Juana Chaos, que durant tot aquest temps no ha estat al seu habitatge ni en les dues cafeteries en què estava treballant, de manera que es tem que hagi violat els termes de la fiança i hagi sortit d'Irlanda del Nord, segons la BBC.

Actualitzat
De Juana Chaos ha estat residint a Belfast amb la seva dona després del pagament d'una fiança i a l'espera d'una apel·lació presentada pels seus advocats contra la seva extradició a Espanya, dictada al mes de març per un jutge nord-irlandès.

Durant aquest període, De Juana Chaos tenia l'obligació de presentar-se diàriament a la comissaria de policia de Grosvenor Road, de residir en un domicili determinat i de respectar un toc de queda nocturn. A part, se li va concedir permís per treballar en dues cafeteries, en virtut dels termes de la fiança.

Tot i això, l'advocat que representa els interessos de la justícia espanyola davant la justícia nord-irlandesa, Stephen Ritchie, ha assegurat davant l'alt tribunal d'Irlanda del Nord que De Juana Chaos no s'ha presentat a la policia des del 25 de març ni es troba al domicili que se li havia assignat. Tampoc s'ha presentat a les dues cafeteries en què suposadament treballava. "Hi ha bons motius per creure que ha sortit de la jurisdicció", ha declarat Ritchie.

Per la seva banda, l'advocat de De Juana Chaos, Sean Devine, ha dit al tribunal que el seu client no ha contactat amb els seus representants des del 26 de març.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut