David Minoves, protagonista de la foto viral de #NoTincPor davant el rei

RedaccióActualitzat

Una de les imatges de la manifestació d'ahir a Barcelona en contra dels atemptats és la de l'activista David Minoves davant el rei Felip VI.

A la imatge, que s'ha fet viral, es veu Minoves al costat del rei, amb una pancarta on s'hi pot llegir: "Felipe, qui vol la pau no trafica amb armes".


Minoves, ex-director general de cooperació de la Generalitat i actualment president del CIEMEN, el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions, ha explicat a "El suplement" de Catalunya Ràdio per què va fer aquesta acció:

"El que importa no és qui portava la pancarta, sinó que aquesta pancarta la veiés el rei. Li exigia que acabés amb aquest comerç d'armes i amb aquestes polítiques"

Minoves diu que portava "un cartell coherent amb el que penso". El president del CIEMEN critica el paper del rei, que considera còmplice dels governs autoritaris:

"El rei fent de comercial de la venda d'armes espanyoles a països que vulneren els drets humans no es pot deixar passar"

Aquest dissabte, les entitats socials van convocar els manifestants a anar vestits de blau per diferenciar-se, precisament, del rei i dels membres del govern espanyol, que consideren còmplices del comerç d'armes. Durant la manifestació #NoTincPor, es van sentir xiulets i crits contra el representant del govern espanyol i el rei.

La periodista d'"El Punt Avui" Sònia Pau és l'autora de la fotografia. També n'ha parlat al "Suplement d'estiu":  

"Quan vaig acabar d'escriure vaig entrar a les xarxes socials i va ser impressionant. Crec que està bé que aquesta sigui una de les imatges perquè és el que ahir es volia transmetre"

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut