Barcelona

Una marea blava denuncia a Barcelona la "hipocresia" del rei i el govern espanyol

Els convocants de la concentració els consideren còmplices dels governs autoritaris que financen el terrorisme jihadista

RedaccióActualitzat

170 entitats vinculades a la pau i la justícia social han convocat un acte a la cruïlla del carrer Aragó i Rambla de Catalunya dues hores abans de la gran manifestació #NoTincPor per mostrar el seu rebuig a la presència del rei i representants del govern espanyol.

S'hi han concentrat més de 2.000 persones i s'hi ha llegit un manifest.

Amb el lema "Les vostres polítiques, les nostres morts. Pau, solidaritat i convivència en la diversitat", volien denunciar "la hipocresia de líders i representants polítics, del govern espanyol i de la monarquia" a qui consideren còmplices dels governs autoritaris que financen el terrorisme jihadista.

Entre les organitzacions participants hi ha Òmnium, Casa nostra casa vostra i l'ONG Stop Mare Mortum, a més de la CUP.

 

Marea Blava

Per fer visible la seva protesta en la manifestació principal han cridat la gent a anar-hi vestida de blau #anem de blau. També han repartit cartolines blaves entre els que vulguin afegir-se a la seva reivindicació per convertir-la en una nova marea blava.

Han triat aquest color perquè consideren que és el símbol del Mediterrani i és també el color que va predominar en la manifestació del 18 de febrer a favor dels drets humans i dels refugiats.

La CUP ha anunciat que serà a les dues manifestacions, però només ha cridat la militància a la concentració alternativa.

 

Anar al contingut