Barcelona

Cuixart demana aprovar la llei de transitorietat jurídica abans de l'1-O

El president d'Òmnium entén que així ho havien pactat els partits sobiranistes

RedaccióActualitzat

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, demana, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que la llei de transitorietat jurídica estigui aprovada abans del referèndum de l'1 d'octubre perquè entén que així ho havien pactat els partits sobiranistes.

La CUP també n'és partidària, però una part de Junts pel SÍ prefereix esperar a aprovar-la un cop fet el referèndum. Aquesta és la llei que regula com seria el pas de l'autonomia a la independència de Catalunya, en cas de victòria del "sí" a les urnes.

"Per nosaltres, Òmnium és clau que aquesta llei de transitorietat jurídica sigui aprovada abans de la celebració del referèndum. Més que el que pensi el president d'Òmnium és allò que s'ha acordat fins a dia d'avui i si hi ha un nou acord, sensacional."

Cuixart no ha volgut valorar el malestar al PDeCAT pel cartell de la CUP per l'1 d'octubre que demana escombrar Artur Mas del país associant-lo a la corrupció, però el president d'Òmnium sí que ha subratllat que no es pot prescindir de ningú:

"Respecte escrupolós cap a tothom. No pot sobrar ningú. És tan complex el que estem fent que demana de tanta transversalitat i diversitat que no sobra ningú."

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut