Cuba

Cuba assegura que ha derrotat la UE i l'ha obligat a retirar les sancions

El ministre cubà d'Afers Exteriors, Felipe Pérez Roque, ha assegurat que Cuba ha "derrotat" les sancions que va imposar el 2003 la Unió Europea al govern cubà per haver violat els drets humans. Unes sancions que es van aixecar dilluns passat i que suposen la primera reacció oficial del govern que presideix el general Raúl Castro a la decisió europea. Segons el cap de la diplomàcia europea, "el bloc europeu no té més remei que abandonar la seva política de força. Mai no hem cedit en aquest enfrontament, ja que hi havia ple convenciment que guanyaria la raó".

Actualitzat

Hores després que la UE anunciés la decisió, aprovada finalment aquest dilluns amb l'objectiu de rebre suposades millores pel que fa als drets humans a l'illa, diversos dissidents cubans van ser detinguts durant dotze hores per haver-se manifestat pacíficament davant d'una oficina del govern a Matanzas.

D'altra part, l'expresident Fidel Castro ha titllat de "gran hipocresia" la decisió de la UE d'aixecar les sancions en diversos articles publicats els últims dies.

Anar al contingut