Actualitat blaugrana

Cruyff diu en una entrevista a TV3 que Ronaldinho només tornarà a ser el millor si es recupera físicament

Gairebé una dècada després de trepitjar per última vegada un plató de televisió, Johan Cruyff ha tornat aquest diumenge a TV3 per parlar sobre l'actualitat del Barça. El més destacat de l'entrevista ha estat la seva referència al moment que travessa Ronaldinho. Cruyff assegura que el brasiler encara és jove i pot tornar a ser el d'abans, però només si està físicament al mateix nivell que els seus rivals, cosa que ara mateix no passa. L'holandès també ha dit que en els últims sis o set anys Ronnie només ha rebut elogis, i molt poques crítiques, cosa que l'hauria ajudat més en moments de feblesa com l'actual.

Actualitzat

Ronaldinho va centrar gran part dels comentaris de Johan Cruyff en l'entrevista concedida al "Gol a gol". Per l'exentrenador blaugrana, el culpable del mal estat de forma del brasiler és el mateix Ronaldinho i "la gent que l'envolta". Per tornar a ser el millor, la recepta de Cruyff és fàcil: "Entrenar-se i sacrificar-se. Només si t'entrenes i et prepares pots marcar la diferència".

Cruyff també es va mostrar crític amb el joc de Ronnie, del qual va dir que alenteix la resta de companys perquè no juga al primer toc. Segons l'holandès, això evita que el brasiler pugui fer bones jugades individuals, que és precisament la millor virtut del brasiler.

També hi va haver paraules per a Messi, del qual va dir que cal anar amb calma perquè "no conec ningú que sigui del tot adult amb vint anys. Cal ajudar-lo i ser crític amb ell perquè millori".

Descarta tornar a la banqueta

Sobre un possible retorn a la banqueta del Barça o de qualsevol altre club, Cruyff va ser categòric: "Ho veig gairebé impossible. S'ha d'estar al dos-cents per cent i ara no ho estic. Una altra raó és que abans el futbol m'agradava una mica més", va sentenciar. Parlant d'entrenadors, va elogiar el treball de Rijkaard perquè "ha aconseguit que el Barça torni a guanyar-se la simpatia del món del futbol amb una feina bestial". Sobre un dels possibles successors de Rijkaard, Ernesto Valverde, Cruyff va afirmar que li agrada el futbol que practica l'Espanyol "perquè, a banda d'aconseguir resultats, et fa gaudir de debò".

Sobre Van Basten, un dels altres candidats, l'holandès volador només va tenir paraules d'elogi i li va reconèixer capacitats per entrenar a can Barça ja que, segons Cruyff, "estima el futbol i combina qualitat i resultats d'una manera molt bona". De Mourinho va repetir el que en va dir fa unes setmanes: "Ningú m'ha preguntat per ell".

Finalment, el tècnic del "Dream Team" va negar que influenciï Laporta amb les seves declaracions i va dir que parla de futbol amb el president blaugrana "dues o tres vegades a l'any".

Anar al contingut