Alejandro Ruiz durant el judici
Alejandro Ruiz durant el judici
Lleida

Condemnen a 33 anys de presó el jove que va apunyalar cinc persones a Lleida

Els magistrats el consideren l'autor d'un delicte d'incendi i cinc d'assassinat en grau de temptativa per motius racistes

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Lleida condemna a 33 anys de presó el jove que fa dos i anys i mig va ferir cinc persones amb un ganivet en diferents carrers de la capital del Segrià. Els magistrats el consideren l'autor d'un delicte d'incendi i cinc d'assassinat en grau de temptativa per motius racistes. La pena la complirà en un centre psiquiàtric perquè es té en compte que hi ha una anomalia psíquica.

L'estudiant de medicina de Logronyo Alejandro Ruiz Vidal no es podrà acostar a les víctimes a una distància inferior a 100 metres i les haurà d'indemnitzar amb 300.000 euros. L'advocat de dues de les víctimes, Xavier Prats, està satisfet amb la sentència: "Aprecien l'agreujant dels motius racistes. S'ha pogut demostrar la nostra teoria que ell va fer la selecció directa de les víctimes i va anar a buscar gent estrangera."

El judici va durar quatre dies. La fiscalia li va reclamar 81 anys de presó. La defensa en demanava l'absolució al·legant que té una malaltia mental.

Abans d'aquest cas de Lleida, Alejandro Ruiz havia comès una acció semblant a Logronyo. Va ser el desembre del 2012. En el judici va acceptar una pena de dos anys i dos mesos de presó. Ruiz va atacar amb un ganivet un jove colombià. La condemna també va considerar que l'agressió es va fer per motius racistes i xenòfobs.

Anar al contingut