El raig de sol sobre Ramsès II.
El raig de sol sobre Ramsès II.
Assuan

Com cada sis mesos, els rajos de sol han il·luminat el rostre de Ramsès II al temple D'Abu Simbel

Dos cops a l'any, els rajos de sol il·luminen el rostre de l'escultura de Ramsès II al temple d'Abu Simbel, a Assuan. Aquest fet es converteix en un espectacle que atrau gran quantitat de turistes de tot el món. En aquesta ocasió, 5.000 persones s'han concentrat davant del temple per contemplar el rostre del faraó il.luminat durant 24 minuts.

RedaccióActualitzat

Els rajos de sol han il·luminat de nou el rostre de l'escultura de Ramsès II, al temple d'Abu Simbel. Una particularitat que només passa dues vegades a l'any. El 22 de febrer, el dia del seu aniversari, i el 22 d'octubre, quan va ser entronitzat.

Els rajos entren per l'estreta porta del temple i il·luminen la cara de l'escultura durant 24 minuts.

Després de la construcció de la presa d'Assuan el 1964, i la inundació de la zona, que va obligar a moure el temple, aquest es va tornar a aixecar pedra a pedra en una zona seca perquè pogués ser visitat. La idea era que els rajos de sol il·luminessin l'estàtua i assegurar així l'espectacle.  

En aquesta ocasió uns 5.000 turistes s'han concentrat a Assuan i la majoria han considerat que aquest esdeveniment ha estat un dels més interessants del viatge.

La il·luminació de Ramsès II es converteix en un reclam per al turisme i aporta molts beneficis econòmics a la zona. L'únic inconvenient són les convulsions polítiques que està vivint el país en els darrers anys i que espanten els visitants. Per exemple, l'ocupació hotelera a la riba del Nil ha davallat considerablement; actualment a Luxor es troba per sota del 30%.

Ramsès II

Ramsès II va ser el tercer faraó de la 19a dinastia i és conegut perquè els seus 67 anys de regnat van ser molt prestigiosos des del punt de vista econòmic, administratiu, cultural i militar.

 

 

 

Anar al contingut