Madrid

Collboni reclama que Barcelona sigui cocapital de l'estat i que el Senat s'hi traslladi

L'alcaldable del PSC per Barcelona demana que el Senat sigui traslladat a la capital catalana i emmarca la proposta dins la reforma constitucional plantejada pels socialistes

Actualitzat

Jaume Collboni ha reclamat a Madrid que Barcelona sigui cocapital de l'estat en una Espanya federal i que el Senat es traslladi a la capital catalana. L'alcaldable del PSC per Barcelona emmarca aquestes propostes dins la reforma constitucional plantejada pels socialistes. En un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, on ha rebut el suport del líder del PSOE, Pedro Sánchez, Collboni ha demanat que quan es reformi la Constitució es reconegui de manera "formal" o "plàstica" que "s'assumeix la plurinacionalitat de l'estat" i, en aquest sentit, creu que s'haurien d'ubicar algunes seus a Barcelona, com la cambra alta.

Collboni considera que Barcelona pot tenir un "paper de colideratge a Espanya" pel que fa a la iniciativa econòmica o cultural. Per això, desitja "una Espanya que reconegui el paper de cocapitalitat de Barcelona, que apliqui el principi de subsidiarietat per apropar solucions a les demandes dels ciutadans" i que "demostri l'aposta federal descentralitzant les seus institucionals de l'Estat".

L'alcaldable del PSC ha demanat que l'Estat s'avanci a la resta del món creant una institució que atorgui a les ciutats el seu paper "protagonista també en les qüestions de l'Estat". A més, conclou que "l'èxit de Catalunya no passa per la subordinació de Barcelona a la Generalitat".

D'altra banda, Collboni creu que des de Brussel·les hi ha la sensació que Barcelona "ha desaparegut de l'escena europea en el seu paper de primer nivell" en la construcció del "projecte europeu".

Sobre el procés català, Collboni ha criticat com s'ha gestionat el conflicte des de Madrid i considera que es podria resoldre amb un canvi de govern a Espanya. Pel socialista, "anem cap unes eleccions" avançades que tindran "com a primera conseqüència" més fragmentació.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut