Al centre, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant la presentació de la biografia d'Hilari Sacalm, últim alcalde republicà de la ciut…
Al centre, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant la presentació de la biografia d'Hilari Sacalm, últim alcalde republicà de la ciutat, el 13 de març del 2017 (horitzontal)

Colau veu "molt greu" que s'inhabiliti per posar urnes i avisa que "judicialitzar un conflicte polític és enquistar-lo"

ACN Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha considerat "molt greu" que en una democràcia "es jutgi i s'inhabiliti polítics per posar urnes". "Judicialitzar un conflicte polític és enquistar-lo", ha afegit. Colau ha fet una primera reacció sobre la sentència del 9-N a través d'una piulada des del seu compte personal de Twitter, però després ha volgut ampliar-la una estona després, mentre participava en l'acte de presentació de la biografia d'Hilari Salvadó, alcalde d'ERC i l'últim abans de la dictadura franquista. En aquest acte, ha lamentat que es vulguin "menystenir i soscavar" les institucions democràtiques i la voluntat popular dels ciutadans "per vies que judicialitzen un conflicte polític democràtic perfectament legítim". Precisament, ha remarcat que aquest dilluns ha signat la carta per sumar l'Ajuntament al Pacte Nacional pel Referèndum.

(Aquesta notícia actualitza l'anterior amb declaracions posteriors de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau)Des del Born Centre Cultural, Colau ha remarcat que la biografia d'Hilari Sacalm serveix per reivindicar la memòria i la figura del darrer alcalde republicà abans de la dictadura. "Estem reivindicant les nostres institucions democràtiques", ha constatat. I en aquest punt ha aprofitat per lamentar la sentència del 9-N que inhabilita Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. Ha subratllat que, per una "casualitat no buscada", justament aquest dilluns ha signat la carta adreçada al coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, per adherir el consistori a aquesta entitat, d'acord amb la voluntat expressada pel ple de l'Ajuntament. "La voluntat democràtica que s'expressa en els òrgans escollits per la ciutadania a Barcelona i Catalunya avança democràticament", ha conclòs.

Anar al contingut