Entrevista a Ada Colau a "Els Matins"

Colau, sobre la polèmica dels màsters: "M'han ofert acabar la universitat fàcilment"

L'alcaldessa de Barcelona considera que els escàndols coneguts no són casos aïllats: "Hi ha hagut aquestes praxis, i ara estan sortint alguns casos molt greus"

RedaccióActualitzat

Ada Colau no té cap màster en el seu currículum que pugui ser objecte de cap polèmica.

De fet, no n'ha fet cap.

Això, tanmateix, no li ha evitat rebre una oferta sorprenent per "acabar la universitat fàcilment".

Ho ha explicat al programa "Els Matins" de TV3, en una entrevista amb la Lídia Heredia.

 

L'alcaldessa de Barcelona ha explicat que va estudiar la carrera de Filosofia i que la té "gairebé acabada", perquè li falten dues assignatures de lliure elecció.

Quan va decidir dedicar-se a la política, Colau va tenir molt clar que havia de fer públic el seu currículum:

"Quan ja era candidata vaig penjar l'expedient universitari immediatament a internet perquè ningú pogués dir res i perquè qui volgués mirar-ho ho pogués trobar fàcilment i no es generessin comentaris com que sembla que has amagat alguna cosa."

Va ser llavors quan li va arribar una oferta sorprenent:

"M'han ofert acabar la Universitat fàcilment. M'ho va oferir una persona que no ho diries mai, una alta directiva d'una gran multinacional que va saber que només em faltaven uns crèdits de lliure elecció. Estic segura que, sincerament, patint per mi, coneixent altres casos, em va dir: 'escolta, que això ho podem fer molt fàcil, et puc ajudar a fer aquestes assignatures'. Jo li vaig dir: 'no, jo ho faré com ho he fet sempre, quan tingui temps m'hi dedicaré i faré aquestes assignatures'."

 

Colau s'ha mostrat convençuda que en aquella oferta "no hi havia cap mena de mala fe, no era una pràctica de corrupció", però evidencia que "hi ha hagut aquestes praxis, i ara estan sortint alguns casos molt clars i molt greus":

"Donava a entendre que entre algunes elits econòmiques i polítiques s'han trobat que fer segons quins estudis era molt més fàcil del que ho és per a la gent comuna, que hem hagut de treballar, de pagar-nos els estudis i estudiar cadascuna de les assignatures."

En aquest sentit, l'alcaldessa de Barcelona ha fet una crida a protegir la Universitat:

"Fa falta transparència, exemplaritat i que quedi tot clar. Sobretot pel bé de la Universitat. L'hem de protegir entre tots i prestigiar-la, perquè l'educació és la base de tot. No ens podem permetre que el món educatiu surti perjudicat."

 

Preguntada sobre la polèmica per la tesi doctoral del president del govern espanyol, Colau considera que "Pedro Sánchez ha dit el que havia de dir, que és: 'escolti, si té alguna prova, posi-la, perquè jo li dic que això és fals'". I ha afegit que "qui acusa ha de tenir una prova, sinó no pots acusar".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut