Barcelona

Colau insinua que podria aturar la subvenció a l'F1, per destinar-ne els diners a beques menjador

La futura alcaldessa de Barcelona ha manifestat que, en l'actual "context d'emergència, subvencionar la Fórmula 1 no és la prioritat"

Actualitzat

La futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha insinuat que podria frenar la subvenció municipal al Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1. En declaracions davant de l'Ajuntament, abans de reunir-se amb el secretari del consistori, Colau ha manifestat que, "en aquest context d'emergència, subvencionar la Fórmula 1 no és la prioritat".

Amb l'objectiu que "mai més hi hagi ciutadans de primera i de segona", la cap de llista de Barcelona en Comú ha dit que no està disposada a acceptar que hi hagi nens que es quedin sense beques menjador, mentre l'Ajuntament finança el Circuït de Montmeló: "4.500 nens es van quedar sense beca menjador els darrers anys. L'import per cobrir-les és el mateix que costa la subvenció a l'F1", ha alertat Colau.

Precisament, la guanyadora dels comicis va avançar dilluns que la cobertura de les beques menjador era una de les seves prioritats, recollides en un pla de xoc de 30 mesures que vol aplicar dins els propers sis mesos, entre les quals també hi ha les de posar fi als desnonaments i als talls de subministraments, generar ocupació, combatre la precarietat laboral i que la tercera edat tingui cobertes les necessitats.

Puig espera la continuïtat d'un "projecte estratègic"

En la roda de premsa posterior al consell executiu de dimarts, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va confiar que Colau donés continuïtat a "projectes estratègics" de Catalunya com són el Mobile World Congress i el circuit de Montmeló, perquè considera que generen riquesa i creen ocupació.

Puig va dir que, si Colau complís el seu programa electoral "al peu de la lletra", Barcelona deixaria d'aportar recursos tant al Congrés de Mòbils com a la Fórmula 1. El conseller va assenyalar que, més enllà de la "crítica fàcil" a la despesa de 30 milions d'euros anuals que s'inverteixen en el circuit, la Fórmula 1 mobilitza una activitat econòmica que va quantificar en uns 300 milions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut