Colau a l'acte dels comuns a Sants
Colau a l'acte dels comuns a Sants
Barcelona

Colau defensa una confluència "de dècades" en contra d'una coalició "tàctica"

RedaccióActualitzat

La líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, insisteix que s'ha de formar una confluència d'esquerres que tingui llarg recorregut i no veu viable una coalició per unes eleccions com defensa la direcció de Podem. 

Ha estat en un acte a les Cotxeres de Sants, a Barcelona, per impulsar el nou partit que liderarà i que s'ha de constituir el dia 8 d'abril. L'alcaldessa ha explicat per què és partidària de la confluència d'esquerres i no d'una coalició:

"Perquè parlem de confluència i no de coalició? Per mi la confluència es fa entre persones, no entre partit. Els partits hi són, aporten, són identitats que sumen, però la confluència la fan les persones amb la feina cuotidiana del dia a dia. La confluència el que fa és apostar per un projecte ambiciós comú de futur."

Colau ha contraposat les dues versions i ha refermat el seu compromís amb un "projecte de decàces":

"Una coalició no és que sigui una cosa dolenta, és una cosa tàctica. Apostar per una confluència vol dir creures que tenim un projecte comú de país. Això vol dir un projecte de dècades, ni d'una elecció ni de dues eleccions"

La intervenció d'Ada Colau davant de militants i simpatitzants arriba quan les bases de Podem encara tenen temps de votar si volen que el seu partit s'integri a la nova formació dels comuns. La direcció de Podem a Catalunya ha fet campanya pel "no".

De moment, els partits que sí que treballen en la confluència d'esquerres són Barcelona en Comú, Iniciativa i Esquerra Unida.

Anar al contingut