Albert Rivera, en una trobada amb el grup liberal del Parlament Europeu
Albert Rivera, en una trobada amb el grup liberal del Parlament Europeu
Vílnius

Ciutadans entra a l'aliança liberal europea com a membre de ple dret

Dels 71 delegats amb dret a vot, 66 hi han votat a favor, 3 s'han abstingut i només els dos representants de CDC hi han votat en contra

RedaccióActualitzat

Ciutadans ha ingressat aquest dissabte com a membre de ple dret a l'Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa, ALDE, en una reunió dels eurodiputats de l'agrupació celebrada a Vílnius, a Lituània.

Dels 71 delegats amb dret a vot, 66 hi han votat a favor, 3 s'han abstingut i només els dos representants de CDC hi han votat en contra.

"Aquests dos vots, venint de compatriotes nostres a pesar seu, resulten una mica patètics, sobretot per la seva soledat", ha dit a Efe el portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats i exeuroparlamentari, Juan Carlos Girauta, després de la formalització de l'entrada del seu partit a l'ALDE.

Girauta ha afirmat que la formalització de l'entrada de Ciutadans a ALDE permetrà que 3,5 milions d'espanyols que aposten per la "centralitat i la integració tinguin veu" a Europa. I ha remarcat que amb la incorporació de Ciutadans, Espanya deixa d'estar representada a l'ALDE únicament per CDC.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha dirigit als representants del partit liberal en un missatge gravat en què ha ressaltat que comparteixen els mateixos valors: "Confiem en la Unió Europea. Treballarem junts pel futur que desitgem", ha dit.

Al consell també hi han assistit el secretari general de Ciutadans, Matías Alonso, i l'eurodiputat Javier Nart.

Anar al contingut