Barcelona

CiU diu que la reunió de Montilla amb Rajoy és "teatre" i que hauria de parlar amb Zapatero

CiU considera que la reunió entre el president de la Generalitat i el del PP per parlar del Tribunal Constitucional (TC) ha estat "una mica de teatre" i una maniobra "electoralista" dels socialistes catalans. La federació nacionalista creu que l'interlocutor per parlar del TC hauria de Zapatero i que el PSC nomçes busca projectar la imatge que el PP és "el dolent de la pel·lícula". ERC, per la seva part, ha demanat als populars catalans que facin retirar els recursos contra l'Estatut. I el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha demanat respecte pels jutges del TC i ha opinat que triguen a sentenciar perquè la qüestió és complexa.

Actualitzat
El diputat de CiU Felip Puig ha afirmat que la reunió d'aquest dijous entre José Montilla i Mariano Rajoy és "pura gesticulació" per "fer veure que el llop és el PP i la caputxeta vermella és el PSOE". El secretari general adjunt de Convergència ha afegit que els socialistes "s'equivoquen d'interlocutor" si vol frenar la sentència, i el que hauria de fer és parlar amb José Luis Rodríguez Zapatero perquè defensi el text. 

A ERC han centrat la mirada en el PP de Catalunya. El president del partit, Joan Puigcercós, aposta per "exigir" als populars catalans "que es dignifiquin, es facin valdre i facin retirar els recursos" contra l'Estatut. Ara bé, Puigcercós tem que sigui "picar ferro fred". 

De la situació del TC també n'ha parlat el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, que ha afirmat en declaracions a RNE que la sentència té "una complexitat tècnica enorme" perquè el de l'Estatut és el recurs "amb més impugnacions" de la història del Tribunal. 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut