Tarragona

Citat com a investigat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, per presumpta prevaricació

Ballesteros declararà el dia 26 de gener en una investigació per presumpta prevaricació, suborn i alteració de preus en concursos públics

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció 1 de Tarragona ha citat a declarar com a investigatel que fins ara es coneixia com a imputat, l'alcalde de la ciutat, el socialista Josep Fèlix Ballesteros. L'alcalde haurà de declarar davantd el jutge el proper 26 de gener. 

S'investiga si es van fer de manera fraudulenta els contractes públics sense publicitar a l'empresa INIPRO. Se la va contractar per fer informes d'estrangeria.

La investigació, pels delictes de prevaricació, suborn i alteració de preus en concursos públics, s'inicia arran d'una denúncia de la CUP.

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha justificat la signatura de les factures per evitar un dany major. Ballesteros ha explicat que la feina ja estava feta i, si no es signava el pagament, l'administració podia incórrer en un delicte d'enriquiment il·legal:

 "El que no diu l'auto és que jo no podia fer una altra cosa perquè la feina ja estava feta i, si no signava, podia incórrer en un enriquiment il·legal de l'administració. El dany que es produia si no es signaven aquelles factures era superior al dany que es podia arreglar no signant-les"

També s'ha citat a declarar com a investigats el gerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials de l'ajuntament i la presidenta del mateix organisme públic, així com també responsables de l'empresa beneficiària.

Denúncia de la CUP

El cas Inipro va començar fa dos anys, quan la CUP va denunciar davant la fiscalia irregularitats en l'adjudicació a l'empresa INIPRO d'un contracte de serveis cap als immigrants, quan ja existia un equip que realitzava aquestes funcions i just en un moment que la xifra d'immigrants havia disminuït.

Les primeres investigacions van constatar que durant els anys en què es van signar els contractes, la xifra pagada pel consistori a INIPRO anava augmentant any rere any i que les pròrrogues efectuades del contracte incomplien el reglament. Ballesteros va autoritzar per decret el pagament de 21 factures a INIPRO per un total de 215.000 euros. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut