Els carrers del Caire, plens de gom a gom en plena campanya electoral
Els carrers del Caire, plens de gom a gom en plena campanya electoral
El Caire

Cinc morts i cent ferits en uns disturbis durant una manifestació contra el govern al Caire

Al Caire, almenys cinc persones han mort i un centenar han quedat ferides durant una manifestació contra la junta militar que governa Egipte i que es feia a prop del Ministeri de Defensa. Un grup d'assaltants armats, anomenats "baltaguiya", ha atacat els concentrats i ha provocat enfrontaments violents entre els dos bàndols, que han acabat amb la mort de cinc manifestants. Fa dies que protesten per reclamar la marxa dels militars del poder.

RedaccióActualitzat
Tot plegat passa quan s'acaba d'engegar la campanya electoral per a les eleccions presidencials, convocades pel 23 i 24 de maig. Precisament, el candidat islamista Abdelmoneim Abul Futuh, un dels favorits en la carrera presidencial, ha suspès la campanya electoral com a senyal de protesta pels incidents. Un dels seus coordinadors de campanya ha explicat que Abul Futuh es reunirà amb el seu equip per estudiar la situació i decidir fins quan mantindrà la suspensió.

Molts dels manifestants són simpatitzants del salafista Hazem Abu Ismaïl. A Ismaïl se'l va vetar com a candidat perquè la seva família té doble nacionalitat, egípcia i nord-americana, un fet prohibit per la Constitució.
Anar al contingut