Cau banda robatori gent gran
Cau banda robatori gent gran (Mossos d'Esquadra)

Cinc detinguts per robar a gent gran fent-se passar per revisors de la llum i el gas

Els estafadors aconseguien el PIN de les targetes de les víctimes i reintegraven diners al caixers

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut 5 persones acusades de cometre una trentena de robatoris a gent gran en diversos municipis de Barcelona. Havien aconseguit un botí de 100.000 euros robant diners als avis o apropiant-se de les seves joies, que després revenien.

Com ho feien? Amb una falsa revisió del gas o de la llum a domicili. Els detinguts, que portaven armilles reflectants, enganyaven als avis amb el pretext de fer una devolució d'un import cobrat erròniament i els hi demanven el PIN de la targeta de crèdit per fer-ho.

Un cop obtingut el botí, els detinguts venien les joies al propietari d'una joieria que els donava suport, està entre els detinguts com a investigat per un delicte de receptació.


 

En el registre en els domicilis els Mossos van localitzar diners (11.500 euros), joies, una gran quantitat de rellotges, telèfons mòbils i informació sobre targetes de prepagament, a més de roba i disfresses utilitzades per dura terme els robatoris.

Els detinguts tenen entre els 26 i els 42 anys i se'ls investiga pels presumptes delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb violència a interior de domicili, furts, estafes i a un d'ells, receptació.


Per evitar casos com aquests, els Mossos d'Esquadra recomanen no obrir la porta a persones desconegudes i  demanar sempre la identificació

Anar al contingut