Washington

Ciberatacs contra els EUA i Corea del Sud

Diverses agències dels governs dels Estats Units i Corea del Sud han estat l'objectiu d'una sèrie d'atacs cibernètics que van paralitzar diversos webs estatals en aquests països. Seül sospita que Corea del Nord està al darrere de l'operació. Tot va començar el 4 de juliol, festa nacional dels EUA, quan els webs de les principals organitzacions governamentals van començar a congelar-se. Gairebé una dotzena d'entitats van quedar afectades, incloent el Departament del Tresor i el Servei Secret. El problema després es va estendre a Corea del Sud, on el palau presidencial i el Ministeri de Defensa van ser blanc dels atacs.

Actualitzat
Es pensa que els webs van ser paralitzats per un atac coordinat en el qual milers de computadors infectats amb virus són infiltrats i dirigits simultàniament cap a un lloc en particular, inutilizant-lo amb un aclaparador volum de tràfic.

L'agència d'espionatge sud-coreana està investigant si es tracta d'una operació deliberada de pirateria cibernètica provinent de Corea del Nord, però hi ha qui dubtes que aquest país tingui el coneixement tecnològic per fer-ho.

Fa uns dos anys, el govern d'Estònia va ser blanc d'atacs informàtics contra tota la xarxa dels seus webs oficials. Les seves pàgines van ser segrestades per ciberpirates i redirigides a webs de propaganda russa.
Anar al contingut