Herat

Chacón explicarà al Congrés l'atac contra les tropes a l'Afganistan

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha demanat comparèixer al Congrés per informar de l'atemptat contra les tropes espanyoles a l'Afganistan en què va morir el soldat John Romero Meneses. Chacón compareixerà a petició pròpia a la Cambra baixa, tal com ja ha fet en altres ocasions en les quals s'han produït atemptats contra missions espanyoles a l'estrangers. La ministra de Defensa ha arribat a l'Afganistan per repatriar el cos del soldat colombià de 21 anys i els sis soldats que hi van resultar ferits. Chacón tornarà aquest mateix dimarts amb tres ferits i el cadàver del soldat. El fèretre arribarà aquesta nit a Barcelona, a la caserna del Bruc, on demà es preveu fer-hi el funeral.

Actualitzat
La ministra de Defensa, Carme Chacón, arribava aquest matí a la base de Suport Avançat d'Herat (FSB) per conèixer de primera mà els detalls de l'atac que ahir va acabar amb la vida del soldat John Felipe Romero Meneses i va ferir sis militars espanyols més. Només aterrar, la ministra ha visitat l'hospital Role 2, on van ser ingressats els ferits, que havien estat traslladats en helicòpter des del lloc que va passar l'explosió pels voltants de Sang Atesh, a la província afganesa de Badghis.

Tres dels ferits viatjaran avui a Espanya amb Chacón. Es tracta del tinent Jordi Francesc Rubio Carceller i els soldats Josue Alcalá Silvera i Daniel Ospina Quintana. El tinent Rubio i el soldat Ospina es recuperen bé de les ferides dins de la gravetat i les seves vides no corren perill.

Atac amb coets


La ministra de Defensa, Carme Chacón,  arribava aquest matí a la base d'Herat per repatriar el cos del soldat colombià de 21 anys i els sis soldats que hi van resultar ferits, entre ells un català de 28 anys de l'Hospitalet, que es troba en estat greu. Precisament a la base d'Herat, que aquesta nit ha estat atacada amb tres coets que no hi han causat danys, s'ha fet un emotiu acte de comiat del jove soldat.

El cos de Romero probablement arribarà cap a les deu del vespre a Barcelona, on hi ha la unitat del Bruc, a la qual pertanyia, i on demà es podria celebrar el funeral.

Aquesta mort ha generat polèmica perquè els soldats viatjaven en un vehicle blindat que, segons ha reconegut el ministeri, no té prou protecció contra les mines i estava pendent de ser substituït.

Mollet recorda el militar mort

Més de 200 persones s'han concentrat aquest dimarts davant de l'Ajuntament de Mollet del Vallès per la mort del militar, que era veí del municipi i també en solidaritat amb la família.

L'acte, convocat pel consistori, ha comptat amb la presència dels representants municipals i de nombroses persones a títol particular així com mitjans de comunicació, que han guardat un minut de silenci en record al veí mort.

L'alcalde, Josep Monràs, ha estat l'encarregat de dirigir unes paraules als qui s'han concentrat a la plaça amb les quals ha volgut recordar "la il·lusió" amb la qual el militar es va desplaçar a l'Afganistan per portar a terme un servei a la comunitat.


Anar al contingut