Manifestació davant la seu del PP, al carrer Génova de Madrid, contra la corrupció política. (Foto: EFE)
Els espanyols estan cada cop més preocupats per la corrupció política. (Foto: EFE)
Madrid

Centenars de persones es concentren per protestar contra la corrupció a 21 ciutats de l'estat

L'últim episodi de corrupció política, els presumptes sobresous que l'extresorer del PP Luis Bárcenas hauria pagat a la cúpula del partit, han mobilitzat centenars de persones a unes vint ciutats, convocades a través de les xarxes socials. A Madrid, un fort desplegament policial ha impedit a un miler de manifestants acostar-se a Génova.

RedaccióActualitzat
Els últims episodis de corrupció política per part, en aquest cas, de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, han causat una gran indignació en la societat. Les informacions que diàriament s'amplien sobre aquest cas han fet vessar el got aquest divendres, en un moment de greu crisi econòmica, però també de valors democràtics i de legitimitat política. Ni l'àtic del president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ni els 22 milions d'euros a Suïssa de Bárcenas han passat desapercebuts a les xarxes socials. De fet, ha estat a través del Facebook i del Twitter que s'han escampat com la pólvora les diverses convocatòries de protesta a partir de les set de la tarda de divendres, davant de les seus del Partit Popular de les principals ciutats de l'Estat.

Al carrer Gènova de Madrid, on s'han concentrat un miler de seguidors, segons fonts periodístiques, més d'una trentena de furgons policials han anat prenent posicions abans de l'hora de la convocatòria i han separat en dos blocs els assistents que han anat arribant al voltant de la seu popular per mostrar el seu rebuig al constant degoteig de casos de corrupció política. L'últim, que ha causat un gran impacte no només per la quantitat de diners que hi ha al darrere, sinó també per la importància del càrrec que va ocupar Bárcenas dins la cúpula dels populars i per les seves possibles implicacions, ha estat el que ha fet saltar la "vergonya" directament de les xarxes al carrer. Un cop més, centenars de persones que critiquen la impunitat amb què actuen determinats personatges de la classe política, la mala praxi en general i la diferent contundència judicial, segons la procedència de la persona afectada, han pres l'espai públic entre un fort desplegament policial.

Els congregats a la capital de l'estat no han pogut acostar-se a la seu del PP, ja que la policia hi ha instal·lat una doble tanca de seguretat a uns dos-cents metres, a la confluència del carrer Gènova amb la plaça d'Alonso Martínez. També a Barcelona, el carrer Urgell s'ha hagut de tallar per la concentració, tot i que ha estat menys nombrosa.

Gandia, Palma, Saragossa, Pamplona, Sevilla, Múrcia o Granada són altres de les ciutats on els manifestants s'ha congregat "per fer fora" els habitants de "la cova d'Alí Babà", per demanar la dimissió dels membres del govern i per expressar la seva indignació amb consignes com "Aquest president és un delinqüent" o "On són els nostres sobres?", amb relació al fet que Luis Bárcenas repartia sobres de diners en negre entre alguns dels membres de la cúpula directiva del Partit Popular quan n'era el tresorer.

La concentració no ha estat comunicada oficialment a la Delegació del Govern a Madrid, que ha considerat "il·legal" la convocatòria, segons han informat fonts d'aquesta institució.
Anar al contingut