Estrasburg

Centenars de militants anti-OTAN tornen a protestar hores abans de la cimera

Diversos centenars de pacifistes i militants antiglobalització han tornat a ocupar els carrers d'Estrasburg durant les hores prèvies a l'inici de la cimera de l'OTAN. Després dels aldarulls d'aquest dijous, que van acabar amb un centenar de detinguts, les forces de seguretat han detingut un total de 300 manifestants que s'havien enfrontat amb la policia amb barricades. Els efectius desplegats a aquesta ciutat han fet servir canons d'aigua i gasos lacrimògens contra les persones concentrades. Aquests col·lectius anti-OTAN han convocat per aquest dissabte una gran marxa en protesta contra la cimera, que s'espera que serà multitudinària.

Actualitzat
La cimera de l'OTAN ha congregat a Estrasburg unes 3.000 persones contràries a l'organització militar. Diversos col·lectius estan concentrats en aquesta localitat ubicada a la frontera franco-alemanya per assistir a la gran manifestació convocada per aquest dissabte a la tarda, però des d'aquest dijous ja han protagonitzat diversos aldarulls , que s'han repetit aquest divendres.

En el decurs dels enfrontaments, centrats en el conflictiu barri de Neuhof on aquest dijous van ser detingudes un centenar de persones, les forces de seguretat han dispersat els manifestants amb canons d'aigua i gasos lacrimògens. Els incidents s'han saldat amb 300 manifestants detinguts i dos policies locals han resultat ferits lleus.
 
També hi ha hagut mobilitzacions a la ciutat alemanya de Baden-Baden, on s'han manifestat entre 500 i 800 persones en una marxa pacífica en contra de l'OTAN.

En total, per la cimera de l'OTAN hi ha mobilitzats 25.000 efectius policials, la meitat francesos i l'altra meitat alemanys.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut