Desenes de dones que participen a la cercavila "no mixta" al pas pel Passeig Pere III de Manresa. 8 de març de 2018. (Horitzontal)
Desenes de dones que participen a la cercavila "no mixta" al pas pel Passeig Pere III de Manresa. 8 de març de 2018. (Horitzontal)

Centenars de dones clamen 'vaga general' pels carrers de Manresa en una cercavila "no mixta"

ACN Manresa.-Més de 300 dones han participat aquest dijous al matí a Manresa en una cercavila "no mixta" convocada pel Comitè de Vaga Feminista. Les participants s'ha concentrat a la Plaça de Sant Domènec a les deu del matí i, tot seguit, han recorregut els carrers del centre de la capital del Bages i han organitzat piquets. Amb crits de 'vaga general' o 'obreres, precàries, revolucionàries', les dones també han enganxat cartells als aparadors de les botigues que es trobaven obertes que contenien lemes com '8M vaga feminista' i 'Explotadors de merda'. Una de les integrats del Comitè del 8 de març, la Lila, ha explicat que és important organitzar accions "no mixtes" per "poder empoderar la dona i reivindicar la nostra visibilitat i que podem fer les coses, i que no necessitem cap home que ens digui com i què hem de fer". A més, la Lila també ha lamentat que "avui en dia, per desgràcia, els espais mixtes no són espais de seguretat per nosaltres".

"Hem decidit aturar-nos perquè volem parar el món". Així s'expressava aquest dijous al matí una de les integrants del Comitè del 8 de març a Manresa, la Lila, que ha denunciat que les dones estan fartes de "totes les opressions i agressions" que viuen en el seu dia a dia. A la capital del Bages els actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora han arrencat ben d'hora al matí amb un tall de trànsit a la C-55 on només hi ha participat dones. L'acció ha començat a dos quarts de vuit del matí i la via ha quedat tallada fins a dos quarts de deu. Mentre ha durat el tall, les barreres de l'autopista C-16 s'han aixecat. Un cop s'ha desconvocat el tall, les dones han anat fins a la Plaça Sant Domènech, on hi havia convocada una cercavila "no mixta". A voltant de tres-centes dones han participat d'aquesta acció, que ha consistit en organitzar piquets per informar als comerços del centre de la ciutat i a residències i centres hospitalaris. La Lila, del Comitè del 8 de març, ha remarcat la importància d'organitzar accions "no mixtes" perquè, segons ha dit, "normalment les dones ens trobem invisibilitzades pels homes i el sistema patriarcal". "No necessitem cap home que ens digui com i què hem de fer i, a més, no volem estar sempre en el segon pla en què ens té relegades la societat", ha lamentat la Lila. Alhora, aquesta activista ha dit que "per desgràcia avui en dia els espais mixtes no són espais de seguretat per moltes de nosaltres". Les accions del Comitè de Vaga Feminista continuaran a les set de la tarda amb una manifestació oberta a tothom, que sortirà des de La Ben Plantada de Manresa. Paral·lelament, a les dotze del migdia s'ha duta terme una concentració a la Plaça Major.

Anar al contingut