Garissa

S'eleven a 147 els morts en un atac a una universitat de Kènia

Al-Shabaab s'ha responsabilitzat de l'atac, que ha acabat amb prop de 600 ostatges alliberats i 79 ferits

RedaccióActualitzat

Un grup d'homes armats ha atacat la Universitat de Garissa, a l'est de Kènia, prop de la frontera amb Somàlia. El balanç de víctimes mortals s'ha elevat a 147. Se n'ha aconseguit alliberar 587 i 79 han resultat ferides, segons fonts oficials. L'atac, que ja hauria acabat, segons l'agència Reuters, ha estat reivindicat pels islamistes d'Al-Shabaab. Els quatre atacants han estat abatuts.

Els fets han començat cap a les 5.30 hora local, quan els atacants han irromput en el recinte universitari fent-se passar per fidels que anaven a resar a la mesquita. Llavors han començat a disparar indiscriminadament i han fet detonar diversos artefactes explosius.

El grup jihadista ha agafat dos grups d'ostatges i ha deixat anar els musulmans. Com a mesura de precaució, s'ha decretat el toc de queda a les regions de prop de Somàlia.

Una acció conjunta de les Forces de Defensa de Kènia i la Policia ha aconseguit evacuar tres de les quatre residències universitàries, però els atacants han continuat atrinxerats unes hores més  en una de les residències, segons ha informat el Ministeri de l'Interior a través del seu compte oficial a Twitter.

La Creu Roja de Kènia ha posat en funcionament una línia telefònica per atendre les famílies que necessitin informació.

Des que l'octubre del 2011 l'exèrcit kenià va entrar a Somàlia per combatre Al-Shabaab, el país ha estat objecte de constants atemptats terroristes per part d'aquesta secta islamista, el més greu dels quals va ser l'assalt a Nairobi al centre comercial Westgate l'any 2013, en el qual van morir almenys 67 persones.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut