Barcelona

Cataluya Sí que es Pot duplicaria escons si es fessin eleccions ara, segons el CEO

Junts pel Sí i la CUP es podrien quedar a les portes de la majoria absoluta parlamentària, sumant entre 65 i 69 escons

RedaccióActualitzat

L'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió dibuixa un Parlament lleugerament diferent si ara es fessin eleccions. Segons l'enquesta, Catalunya Sí que es Pot seria el gran beneficiat d'uns comicis i aconseguiria duplicar la representació al Parlament. CSQP obtindria entre 21 i 23 escons; ara en té 11.

Aquests resultats s'expliquen pel paper que ha tingut la formació en les negociacions per la investidura a Madria i la defensa del referèndum, segons ha destacat el director del CEO, Jordi Argelaguet.

La resta de partits reculen lleugerament. Junts pel Sí passaria de 62 escons a 56-58. Ciutadans, de 25 a 22-23. El PSC, de 16 a 13-14. El PP, d'11 a 9-10 i podria ser l'última força del Parlament. La CUP mantindria resultats: els 10 escons quedaria en 10-11.

 

Amb aquestes xifres, Junts pel Sí i la CUP es podrien quedar a les portes de la majoria absoluta parlamentària, sumant entre 65 i 69 escons. La majoria absoluta se situa en 68 escons. Ara, comptats conjuntament, en tenen 72.

En Comú Podem repeteix a les generals

El CEO també pregunta per unes hipotètiques noves eleccions generals. Els resultats mantenen En Comú Podem com a primera força, amb un fort augment d'Esquerra i Ciutadans. Democràcia i Llibertat, el PSC i el PP reculen.

Els resultats donarien 12 escons a ECP; Esquerra passaria de 9 a 10-11; Ciutadans, de 5 a 7; el PSC recularia de 8 a 7; Democràcia i Llibertat, de 8 a 6-7, i el PP de 5 a 4.

 

Empat entre el sí i el no a la independència

El CEO dóna un empat a 45% entre els partidaris i els contraris a la independència de Catalunya. Davant la pregunta directa "Vol que Catalunya esdevingui un Estat independent", un 45,5% responen que no i un 45,3% que sí. Hi ha un 7,1% d'indecisos.

Aquesta és la xifra més empatada dels últims temps. En un any, el suport a la independència ha crescut un punt. Els contraris han reculat del 48% al 45,5%.

 

Junqueras, el més ben valorat

El líder més ben valorat és el vicepresident del govern Oriol Junqueras. El segueix en segon lloc el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech. El president Carles Puigdemont se situa en tercera posició. Els dos líders que tenen la pitjor valoració són Alícia Sánchez-Camacho i Xavier García Albiol.

 

El CEO s'ha fet amb 1.500 enquestes entre ciutadans majors de 17 anys residents a Catalunya i amb nacionalitat espanyola. Es van fer entre el 22 de febrer i el 8 de març.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut