Catalunya

Catalunya rep un temporal de vent i fred, i la neu s'acumula a les estacions d'esquí

El fred intens i el temporal de vent han arribat ja a Catalunya. El descens brusc de les temperatures després d'uns dies d'una bonança inusual per l'època de l'any en què ens trobem ha vingut acompanyat d'un fort vent que ha obligat els bombers a fer més de 160 sortides, sobretot a Tarragona. Precisament en aquesta comarca s'han fet la meitat dels serveis, mentre que la resta s'han dut a terme a l'àrea metropolitana de Barcelona. D'altra banda, al Pirineu, la neu ha deixat gruixos d'entre 10 i 15 centímetres a les estacions d'esquí catalanes, que mantenen l'esperança de salvar la temporada.

Actualitzat

Tal com anunciaven les previsions meteorològiques, la neu ha arribat al Pirineu català amb força per primera vegada des que va arribar l'hivern. La major part de les estacions d'esquí catalanes ja superen els 10 centímetres de gruix de neu nova gràcies a l'arribada del temporal esperat amb candeletes pel sector.

Algunes de les estacions ja han anunciat que obriran més pistes gràcies a les bones condicions de la neu, que ha arribat amb diversos mesos de retard, provocant caigudes importants tant en el sector de l'esquí com en l'hoteler de muntanya. Així, a hores d'ara, Masella ha informat que té una mitjana de 12 centímetres de neu acabada de caure en cotes de 1.600 metres i fins a 25 centímetres en cotes de 2.150.

De fet, la neu ha fet acte de presència ja al Pallars, l'Alta Ribagorça i la Cerdanya. A l'estació de Boí Taüll, s'hi han acumulat gruixos d'uns 50 centímetres.

Això al marge de la pluja que ha caigut a tot el país, després de setmanes de sequera, i amb unes previsions de més fred, més vent i més neu a mesura que avanci la setmana.

Les previsions apunten que la neu baixarà de cota. A més, s'intensificarà la nevada, sobretot a la cara nord i dijous la cota de neu podria arribar a la costa.

Temporal de vent

Els Bombers
de la Generalitat han fet més de 160 sortides fins a les vuit del vespre per incidències relacionades amb el temporal de vent, la majoria a les comarques de Tarragona. En molts d'aquests serveis els bombers han hagut de fer sanejaments de façanes o bé han hagut de retirar o assegurar persianes, tendals o cartells que perillaven de caure d'alguns edificis. També s'han hagut de retirar arbres que havien caigut sobre la calçada o que estaven a punt de caure.

L'incident més destacat ha passat a Mont-roig del Camp quan una branca ha caigut sobre la catenària i ha causat un petit incendi al costat de les vies del tren. Això ha obligat a tallar el trànsit ferroviari temporalment.

El Servei Meteorològic de Catalunya adverteix que es poden produir ratxes de vent superiors als 90 kilòmetres per hora fins a la una de la matinada. Als dos extrems del país es podrien superar els 129 quilòmetres per hora.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut