Barcelona

Catalunya Ràdio i TV3 són els mitjans preferits a Catalunya

Catalunya Ràdio és la ràdio més escoltada, amb 624.000 oients diaris, després de créixer un 3% en audiència. Són dades que recull l'últim Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, que s'ha fet públic aquest dimecres. L'emissora es distancia de les seves competidores principals, que perden oients. Al mateix temps, TV3 és la televisió millor valorada per l'audiència, que situa en segon lloc Telecinco i en tercera posició Antena 3. Segons el mateix estudi, amb dades fins al mes d'agost, Catalunya Informació, amb 109.000 oients, ha crescut un 8%. També han aconseguit créixer en audiència el K-3/33 i el 3/24, així com també han augmentat d'oients Catalunya Música, i iCatFM.

Actualitzat
Ja compta amb un any d'experiència i el baròmetre de la comunicació i la cultura, amb més de 30.000 enquestes personals, es consolida com una bona eina a l'hora d'avaluar els gustos i preferències dels catalans.

La televisió


Un gustos que en matèria de ràdio i televisió situen, un cop més, la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació al capdamunt. Pel que fa a la televisió, TV3 és la favorita dels catalans, seguida de Telecinco i d'Antena 3, que s'intercanvien el segon i el tercer lloc que tenien fins ara. La resta de cadenes queden més enrere. Cal dir que tant el K-3/33 com el 3/24 augmenten el nombre d'espectadors respecte a informes anteriors.

La ràdio


En l'apartat de ràdio generalista, la primera continua sent, amb diferència, Catalunya Ràdio, que aplega 624.000 oients, 80.000 més que en l'onada anterior. A gran distància, la SER continua segona i RAC1, tercera. La líder de les emissores informatives torna a ser Catalunya Informació, amb 109.000 oients, un 8% més que en l'anterior baròmetre, i amb més del doble d'audiència que la segona radiofòrmula informativa del país. També aconsegueixen créixer en nombre d'oients Catalunya Música, amb 57.000 i un increment del 5,6%, i iCatFM, que augmenta un 8,3% i ja arriba als 52.000 oients.

Premsa escrita


Pel que fa a la premsa escrita, cap canvi, "El Periódico", "La Vanguardia" i "20 Minutos" encapçalen les preferències dels catalans en diaris, mentre que en revistes, les més llegides són "Pronto", "Hola" i "Lecturas".
Anar al contingut