Barcelona

Catalunya juga 442 milions en la rifa de Nadal, un 4% menys

Està en marxa un dels sortejos més esperats de l'any: el de la rifa de Nadal. Enguany s'arriba a la 199 edició, en què es repartiran més de 2.200 milions d'euros en premis i, per primera vegada, Catalunya supera Madrid, per molt poc, com la comunitat de l'Estat que més diners s'ha gastat en la loteria de Nadal, concretament 442,6 milions d'euros. Això vol dir que cada català s'ha gastat de mitjana 61 euros i mig. Ara bé, s'han notat, i força, els efectes de la crisi econòmica i les vendes de loteria a Catalunya han baixat gairebé un 4% respecte de l'any passat. En tot cas, aquí a casa nostra tothom espera la sort de l'any passat, quan Catalunya es va endur la grossa i diversos premis més.

Actualitzat
Aquest any, Catalunya i Madrid són les comunitats que més s'hi juguen, amb una despesa de més de 442 milions d'euros. Catalunya és la primera comunitat de l'Estat on s'ha venut més loteria, més de 442,6 milions d'euros, seguida molt de prop per Madrid. Tot i això, les vendes a Catalunya han caigut gairebé un 4% respecte a l'any passat.

Per demarcacions, Lleida torna a ser la que més gasta de mitjana per habitant. Aquest any, 197 euros per persona, molt per sobre de la mitjana catalana, que és de 61,5. L'explicació la trobem, un any més, en la popularitat de l'administració La Bruixa d'Or de Sort, que aquest any ha tingut unes vendes superiors als 60 milions d'euros, igual que l'any passat.

A les comarques de Ponent, la grossa ha tocat cinc vegades des que se celebra el sorteig. En canvi, a les comarques gironines la grossa de Nadal ha estat menys generosa. Només hi ha caigut dues vegades, i això es nota en les vendes.

Tarragona és l'única demarcació catalana on no ha tocat mai la grossa, i potser per això els tarragonins hi destinen menys diners que la mitjana dels catalans. Aquest any, s'han gastat 42 euros, una xifra similar a la de l'any passat. Aquest any, a més, la rifa arriba després que uns lladres es van endur tota la recaptació d'una administració de Segur de Calafell, al Baix Penedès.

La Rioja, la despesa més alta per habitant


Si ens fixem en la despesa per habitant, en rànquing l'encapçala La Rioja, amb una despesa de 87 euros i mig per persona, molt per sobre dels 61,5 euros dels catalans. En total, al conjunt de l'estat espanyol s'han venut més de 2.700 milions en loteria i la despesa mitjana per habitant gairebé arriba als 60 euros.

En el sorteig es repartiran uns 2.300 milions, distribuïts entre 1.700 premis. La grossa està dotada amb 300.000 euros cada dècim. El segon premi és de 100.000 euros per dècim, i el tercer premi, de 50.000. Dels bombos també en sortiran dos quarts premis i vuit cinquens.

La data en què va morir Michael Jackson

El números més venuts aquest any, com sempre, són els acabats en 5, 7 i 9. Però aquest any n'hi ha un que ha estat especialment més demanat: el 25609, perquè és la data en què va morir Michael Jackson.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut