La portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, en roda de premsa el 15 de setembre de 2017 (horitzontal)
La portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, en roda de premsa el 15 de setembre de 2017 (horitzontal)

Catalunya en Comú es presentarà el 21-D i descarta "un front electoral"

RedaccióActualitzat

La comissió executiva de Catalunya en Comú ha decidit participar en les eleccions del 21 de desembre, que ha convocat el govern espanyol per l'aplicació de l'article 155.

Els comuns no volen "deixar buit" el seu espai a les eleccions:

"La direcció de Catalunya en Comú ha considerat imprescindible defensar el seu projecte sobiranista i de canvi a les urnes i no deixar buit aquest espai a la contesa electoral a Catalunya"

La decisió encara l'ha de referendar la coordinadora nacional de Catalunya en Comú, però el partit ja treballa en una proposta de candidatura. L'executiva es tornarà a reunir el divendres 3 de novembre per estudiar la llista electoral.

Cap "front electoral"

En una entrevista a l'emissora Rac1, Elisenda Alamany, portaveu de CatComú, sí que ha descartat una coalició amb els partits independentistes:

"No plantegem cap coalició electoral ara mateix. Estem en un moment de resistència que necessita àmplies majories, però no pensem en un bloc ni front electoral ni amb Junts pel Sí ni amb la CUP. No creiem en un govern de concentració."

Els comuns han de decidir si es presentaran a les eleccions del 21 de desembre:

"Les demandes del poble català hi seguiran sent el 22 de desembre, i se'm faria difícil deixar el país en mans d'aquells que volen carregar-se l'escola catalana. Se'm faria estrany deixar el país en mans d'aquells que defensen l''statu quo'"

Alamany assegura que els comuns no reconeixen el president espanyol, Mariano Rajoy, com a màxima autoritat de Catalunya, però accepten que el Parlament "s'ha dissolt".

"Jo no reconec que Rajoy sigui la màxima autoritat del país, però la realitat és que el Parlament s'ha dissolt"

Alamany entén que un bon candidat per a aquestes eleccions seria Xavier Domènech, actual portaveu dels comuns al Congrés.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaArticle 155
Anar al contingut