Rafael Catalá, ministre de Justícia (EFE)
Rafael Catalá, ministre de Justícia (EFE)
Madrid

Catalá confia que el nou govern "compleixi les obligacions i no calgui mai més" el 155

Mentrestant, Ciutadans diu que no té intenció de començar converses per formar govern perquè el bloc constitucionalista "suma el que suma"

RedaccióActualitzat

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, s'ha mostrat confiat que el nou govern "compleixi amb les seves obligacions" i es dediqui a la gestió de les qüestions que són de la seva competència i no a promoure "moviments secessionistes que són contraris a la Constitució". En una visita als jutjats d'Ocaña, a Toledo, el ministre Catalá ha dit que el seu desig és que no s'hagi de tornar a recórrer a l'article 155 a Catalunya:

"Tant de bo mai més sigui necessària l'aplicació del 155. És una anomalia perquè sorgeix davant de l'incompliment per part d'un govern de les seves obligacions, quan hauria d'atendre l'interès general i no crear problemes."

El vicesecretari d'organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha instat Carles Puigdemont a tornar de Brussel·les si vol ser president i a sotmetre's a les decisions judicials. En una entrevista a RNE, Maillo ha recriminat a Puigdemont que segueixi amb la "llauna" i la "mateixa mentida de sempre" que a Espanya es persegueixen idees.

 

 

El dirigent del PP ha dit que no es pot ser president "des de l'exili" i que haurà de fer "algun pas" si vol intentar formar govern. I ha desafiat Ciutadans a intentar-ho. Però el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha recordat que els constitucionalistes no sumen prou diputats i que es mantindran "a l'expectativa".

De fet, Villegas ha avançat a la Cadena SER que el seu partit no té intenció de començar converses perquè el bloc constitucionalista no té majoria.

"Nosaltres no renunciem a res, està clar que hem pogut guanyar les eleccions autonòmiques, però també està clar que s'ha de formar govern amb forces constitucionalistes, que sumen el que sumen."

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut