Barcelona

Carod corrobora que Puigcercós no compta amb ell per a les llistes d'ERC

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha confirmat que el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, no compta amb ell per a les llistes del partit de cara a les eleccions catalanes. El líder dels republicans va comunicar-ho a Carod en un dinar que tots dos van tenir la setmana passada, quan falten pocs dies perquè Puigcercós sigui proclamat oficialment candidat per als comicis del 2010.

Actualitzat
Tot i que el vicepresident del govern no ha aclarit quina serà la seva posició personal a partir d'ara, ha volgut deixar clar que desitja per a Esquerra "els millors resultats electorals en el futur".

Carod-Rovira es va reunir aquest dimarts amb dirigents d'ERC que integren el seu propi sector per parlar de tot plegat. Segons ha confirmat un dels assistents, el vicepresident es va mostrar molt dolgut amb la decisió de Puigcercós.

Fa uns mesos el mateix Carod mostrava la seva predisposició a formar part de la candidatura d'ERC a les eleccions, acompanyant Puigcercós. També apuntava que, després de tres anys de responsabilitat en el govern català, li "agradaria continuar" en aquestes funcions, una qüestió que ara mateix tampoc està garantida. A "Els matins" de TV3, Puigcercós s'ha limitat a dir que "evidentment tindré el nom de Carod sobre la taula" i que hi compta "per a la política de partit".

El president d'ERC ha justificat la decisió de prescindir de Carod-Rovira a les llistes electorals per la seva voluntat de "renovació" i de "canvi generacional".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut